Közvetlen hangulatban telt az ünnep

2020.01.22. 16:41

Verses, zenés irodalmi órán jártunk

A Magyar kultúra napja alkalmából zenés, verses irodalmi órára várták tegnap reggel a Tisza-parti Általános Iskolai diákjait a szegedi Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtár-klubjába. A gyerekek jól érezték magukat a kötetlen foglalkozáson, közvetlenebbül élhették meg az irodalmat, mint a hagyományos iskolai órákon.  

Kancsár Tímea

- Az irodalom nem felülről lefelé működik, hanem csakis úgy, ha együtt éljük meg, például olvasunk egymásnak – érvelt Sallay Gergely. A zenész közös műsort adott elő Dudás Fanni színésszel a Magyar kultúra napja alkalmából a szegedi Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtár-klubjában tegnap reggel. A zenés, verses irodalmi óra témája az volt, milyen a viszonyunk az irodalommal. Ehhez kapcsolódóan adtak elő verseket, dalokat – telefonról és tabletről olvasva, hogy ezzel is erősítsék a résztvevő diákokban a közvetlenség érzését.

- Élveztem az előadást, az ének és a versek tetszettek a legjobban – mondta el Kamilla, aki osztályával érkezett a klubba. Elárulta, azért szereti az irodalmat, mert érdekesek a versek, és könnyű őket megtanulni.

A diákok kötetlen hangulatban ismerkedtek az irodalommal.
Fotó: Frank Yvette

A nyolcadikos diákok a szegedi Tisza-parti Általános Iskolából érkeztek, és az első két órájuk keretében vettek részt a rendhagyó irodalom órán.

- Kötetlenebb módon emlékezhettünk meg a a Magyar kultúra napjáról, és úgy láttam, hogy nagyon tetszett a gyerekeknek. Érdekes volt látni, hogy több diák is máshogyan viselkedett, mint az iskolában a hagyományos irodalom órákon; ez a műsor sokkal jobban lekötötte őket – mondta Mikó Valér, a gyerekekkel érkező történelem-földrajz szakos tanár.

Piri Ildikó, a szegedi Somogyi-könyvtár igazgatóhelyettese hangsúlyozta, hogy ez most a diákok reggele. Meglepetés foglalkozásokkal is készültek a fiataloknak. Három csoportban zajlottak a játékos feladatok, volt activity, kvízjáték és könyvtári térberendezés, szolgáltatások. Utóbbi során az volt a cél, hogy a gyerekek megmutassák, ők hogyan képzelnek el egy könyvtárat és annak működését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában