Nyílt napot tartottak a fiataloknak

2020.02.07. 15:44

A rendőrszakma fortélyaival ismerkedtek a rendészetiben – Fotók

Nyílt napon ismerkedtek a rendőrszakma fortélyaival az érdeklődő fiatalok tegnap a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban. A rendezvény elején a látogatók tájékoztatást kaptak a felvételi eljárás sajátosságairól és a kétéves képzési rendszerről, majd az egyes rendőri szervek munkájába nyerhettek bepillantást.

Munkatársunktól

Az alaki foglalkozáson a menetelés és a vigyázzállás szabályaival ismerkedhettek a nyílt nap látogatói. Fotó: Frank Yvette

– Ez a tanévben a második nyílt napunk. Ősszel rendszerint az érdeklődők száma csekélyebb, a februári mindig nagyobb létszámot vonz, hiszen ekkor van a felvételi határidőnk. A tantermek és a kollégium megtekintése mellett sokszínű programsorozattal készültünk a látogatók számára. Például kutyás és fegyverzettechnikai bemutatóval, alaki foglalkozásokkal, amelyek során megmutattuk például, hogyan kell együtt menetelniük vagy vigyázzban állniuk. Nyílt téri akadálypályát is kialakítottunk, ugyanis igen komoly fizikai felkészítés zajlik a képzés során, ami elsősorban erősítő és önvédelmi gyakorlatokat foglal magában – fejtette ki Kozma András, rendőr alezredes, főtanár.

 

Elmondta, a tanintézménybe érettségi után jelentkezhetnek az érdeklődők. Az egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálat után egy fizikai felmérőn, valamint egy általános műveltségi teszten kell megfelelő pontszámot elérniük, hogy felvételt nyerjenek a szakgimnáziumba.

– Ezután következik egy vizsgálat, amely során megnézik, hogy a jelentkező életvitele, baráti köre, rokonsága tekintetében alkalmas-e a rendőri hivatásra, vagy esetleg fennáll valamilyen kockázati tényező, ami miatt ki kell zárni – mondta el lapunknak.

Az alaki foglalkozáson a menetelés és a vigyázzállás szabályaival ismerkedhettek a nyílt nap látogatói. Fotó: Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában