Pehelysúlyú sofőrrel és gyalog az afrikai kősivatagban az öreg Toyotával

2020.02.07. 14:49

Átfodult az egymillión a kilométeróra

A budapesti rajtot követően szerda este csatlakozott először a Budapest-Bamako mezőnyéhez a Toyotával induló deszki Molnár család.

K. A.

A deszki csapat Afrikában. Fotó: Facebook

A budapesti rajtot követően szerda este csatlakozott először a Budapest-Bamako mezőnyéhez a Toyotával induló deszki Molnár család, az Atlaszon történő átkelést kihagyták, helyette Casablancát, Marrákest és Essaouirát autózták végig Teréz Anya Gyermekei. Addig az aszfaltról is csak egyszer tértek le, amikor átkeltek a Gibraltári-szoroson. Autójuk kilométerórája Rabat környékén átfordult az 1 millión, és eddig szépen dolgozik – Sierra Leone-i célba érkezésüket követően egy helyi árvaháznak ajándékozzák majd.

A deszki csapat Afrikában. Fotó: Facebook

Addig viszont – tanulva a marokkói körforgalmak tapasztalataiból – mindenképpen meg kell javítaniuk egy kulcsfontosságú alkatrészt, a dudát. Afrikában enélkül egy métert sem szabad menni. Egyébként az egyik körforgalomban beléjük szalad egy „zöldséges” Merci, de mintha mi sem történt volna, mindenki ment, amerre látott. Autójuk ezt meg sem érezte, csak a vonóhorgot védő kupak maradt ott a casablancai körforgalomban.

Eddig a kijelölt kősivatagi táborhelyük megközelítése volt problémás, a több mint 3 tonnát nyomó kocsi alváza sűrűn felfeküdt a felezett görögdinnye méretű köveken. Így a legkönnyebb női sofőr vezetett az éjszaka közepén, a csapat többi tagja gyalog kísérte az autót az aszfaltúttól 4 kilométerre lévő táborig.

Az éjszaka sem telt eseménytelenül, helyi fosztogatók jelentek meg, akiket a rendfenntartó erők ártalmatlanítottak – emellett se tudtak volna rendesen aludni, napkeltéig tartott a tábori dáridó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában