A gyógyulás útját nem egyedül kell megharcoljuk

2020.02.11. 06:15

Fazakas Attila kórházlelkészként sokrétű feladatot lát el

Isten nem hagy magunkra minket, amikor betegségben szenvedünk, erre figyelmeztet mindenkit a betegek világnapja. A II. Kórház kórházlelkészét kérdeztük, miért fontos, hogy az egyház jelen legyen az egészségügyi intézményekben.

Kiss Anna

Fazakas Attila szerint lelki töltekezés a betegeknek a lelkipásztorokkal való párbeszéd. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

 

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. Ennek célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”. Ezen a napon a világ valamennyi templomában kiszolgáltatják a betegek szentségét. A világnap kapcsán Fazakas Attilával, a szegedi Móraváros plébánosával, a II. Kórház kórházlelkészével beszélgettünk.

Kórházlelkészként sokrétű feladatokat lát el, de úgy véli, a legfontosabb tevékenysége, hogy ahová elhívják, ott ellássa a beteget szentséggel. Keresse cikkünket a keddi Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában