Hódmezővásárhely

2020.03.05. 16:56

Angyalok az Emlékpontban

Március 10-én 18 órakor nyílik a hódmezővásárhelyi Emlékpontban Dömötör Mihály fotóművész Metamorfózis című kiállítása.

Munkatársunktól

Fotó: Arany-Tóth Attila

– Hagyománya, hogy a történelmi témájú kiállítások mellett képzőművészeti tárlatoknak is teret ad galériánk – mondta a kiállítást a sajtónak bemutató Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője. Emlékeztetett: Dömötörnek az elmúlt években az elmúlás virágait és a vásárhelyi téglagyár mementóit ábrázoló fekete-fehér felvételeit tekinthették meg látogatók, míg most az angyalábrázolásokat megörökítő képeit hozta el.

Vásárhely és Szeged környéke mellett határon túli templomok, temetők angyalábrázolásai láthatók a mintegy 50 fényképen, amelyek alkotóját nemcsak fotóművészként, a Lucien Hervé Kameraklub egyik vezetőjeként is ismerik.

A sajtóbejáráson Miklós Péter és Dömötör Mihály mutatta be a kiállítást.
Fotó: Arany-Tóth Attila

 

– Az érzékek számára láthatatlan, felfoghatatlan angyalok akkor jeleníthetők meg fényképen, ha előbb emberi kéz valamilyen formában megörökíti – mondta Dömötör Mihály. Azzal, hogy a szakrális lények, az angyalok műalkotássá válnak, belépnek a valós térbe és időbe, így hozzáférhetővé válnak az érzékelés, az észlelés és a tapasztalat számára. – Így jöhetett, jön létre a kiállítás címét adó metamorfózis – jelentette ki.

Az április 19-ig megtekinthető tárlatot március 10-én, kedden 18 órakor Simon Ferenc, a Bethlen Gábor Református Gimnázium mesterpedagógusa nyitja meg, köszöntőt mond Miklós Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában