Nem lesz nagyon meleg

2020.03.16. 06:50

Napsütéses lesz a hétfő

Akár 12 fok is lehet délután.

delmagyar.hu

Csak kevés fátyolfelhő zavarhatja a ragyogó márciusi napsütést. Eső kizárt. Reggel -2, délután +12 fok körül alakul a hőmérséklet. A DK-i szél megélénkül, gyenge melegfronti hatás várható.– írja a Köpönyeg.

Névnapok

Henriett, Ábris, Bálint, Cirják, Cirjék, Eszmeralda, Euzébia, Geréb, Gereben, Hamlet, Harriet, Helmut, Hendrik, Henrietta, Henrik, Herbert, Hilár, Hilárion, Hiláriusz, Jetta, Jetti, Nóna, Nónusz, Őzike, Valentin, Vidor, Zádor

Ezen a napon történt

1841 – Mexikótól elszakadó politikai erők kikiáltják a Yucatáni Köztársaságot, amely 1848-ig áll fenn.

1935 – Németországban bevezetik a sorkatonai szolgálatot, Hitler felmondja a versailles-i békeszerződés katonai cikkelyeit.

1955 – Eisenhower bejelenti, hogy háború esetén atomfegyvert alkalmaznak.

1968 – Vietnámi háború: a Mỹ Lai-i mészárlásban 350-500 vietnámi parasztot – férfiakat, nőket és gyerekeket – ölnek meg amerikai katonák.

1977 – Indira Gandhi súlyos veresége az indiai választásokon.

1978 – A Vörös Brigádok terrorszervezet elrabolta Aldo Moro olasz politikust, akit később ki is végeztek.

1994 – Moldova csatlakozik a PfP-hoz.

2002 – Két ismeretlen fegyveres agyonlövi a kolumbiai Cali városának érsekét, Isaías Duarte Cancinót; az egyházi vezető kórházba szállítás közben belehal sérüléseibe.

2014 – A Krími Köztársaság (március 11-én kiáltotta ki függetlenségét Ukrajnától, a Krími Autonóm Köztársaság területével megegyezik) és Szevasztopol sikeres népszavazást tart az Ukrajnától való leszakadásról.

Tudományos események

1926 – Robert Goddard elindítja az első működőképes folyékony hajtóanyagú rakétát.

1962 – Pályára áll a szovjet Kozmosz–sorozat (szovjet űreszköz) első példánya; a sorozatban 2010 szeptemberéig 2400-nál több indítás történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában