Összesen ötven berendezést vásároltak

2020.03.27. 17:42

Számítógépekkel segíti a digitális oktatást a megye

Huszonegy új számítógépet kaptak a Horváth Mihály Gimnázium diákjai a megyei önkormányzat felajánlásából. Bár Csongrád megyében a vártnál jobban sikerült az átállás a távoktatásra, azért a feltételekben mutatkoztak hiányosságok, ezen próbáltak most segíteni.

Majzik Attila

Ötven számítógépet ajánlott fel a digitális oktatás megkönnyítésére a térség középiskolái számára a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ebből a készletből huszonegy került Szentesre, a Horváth Mihály Gimnáziumhoz. A gépeket a közgyűlés elnöke, Gémes László, valamint Polner Eörs megyei alelnök és Kormányos Sándor, a közgyűlés tanácsnoka adta át Tóth Tamás József igazgatónak.

Gémes László elmondta, a megyében a vártnál jobban sikerült a távoktatásra történő átállás, de a visszajelzések azt mutatják, hogy a feltételekben mutatkoztak hiányok. Ezen próbáltak a megye településein kiosztott ötven számítógéppel segíteni.

– Amikor megtudtuk, hogy a gyerekeknek rövidesen át kell állniuk a digitális oktatásra, akkor elkülönítettünk egy bizonyos keretösszeget, ezt pedig mindenképpen arra akartuk fordítani, hogy ha bármelyik gyereknek szüksége van valamilyen informatikai eszközre, hogy az oktatásban részt tudjon venni, akkor ebben tudjunk segíteni – magyarázta Gémes László. A megye felhívására többen is jelentkeztek, a Horváth Mihály Gimnáziumból huszonegy igény érkezett, néhány ott tanuló gyerek családjában nem volt olyan számítógép, amellyel otthonról tudtak volna tanulni. A gépeket most a diákok hazavihetik, és amíg digitálisan folyik az oktatás, addig díjmentesen használhatják.

Tóth Tamás igazgató azt hangsúlyozta, hogy milyen nagy segítséget jelent ez azoknak a fiataloknak, akik hátrányba kerültek volna a tanulás terén.

– Jó másfél héttel ezelőtt felmértük, hogy a diákoknak milyen eszközellátottságuk van az otthonukban, hiszen ez alapvetően meghatározza és befolyásolja a digitális oktatás sikerességét. Huszonegy olyan tanulónk van, akinek csak mobiltelefonja van, tehát kommunikálni tudnak egymással, viszont számos olyan feladatuk van – például ha az informatikaoktatásra gondolunk, ahol többek között szöveget kell szerkeszteniük, táblázatot kezelniük –, amelyhez vagy laptop vagy asztali számítógép szükséges. A diákjaink modern gépeket kapnak kölcsönbe a szükséges időre, ezeket minél gyorsabban eljuttatjuk ideiglenes gazdáikhoz. Jó helyre kerülnek a gépek – összegzett a Délmagyarországnak az iskola igazgatója.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában