„Semmi gond, megszokjuk ezt is gyorsan!”

2020.03.31. 15:25

Szigorodott a vásárlási idősávok betartása

Döcögősen, helyenként indulatokkal terhelve indult a kijárási korlátozás első két, mindjárt hétvégére, a nagybevásárlások idejére eső napja. A sárga-fekete szalagokkal jelképesen körbevett játszóterek viszont mostanra teljesen kiürültek.

T.Sz.

A kijárási korlátozások a következő másfél hétre előírják, hogy a 65 év alattiak reggel 6 és 9 óra között, míg a 65 feletti korosztály 9-től 12 óráig vásárolhatnak. A március 28-án élet­­be léptetett időleges szabályozás betartása és betartatása változatosnak tűnt az első két napban Vásárhelyen. Akadt olyan, aki nem tudta szó nélkül megállni, hogy délután a láthatóan az idősebb csoportba tartozó vásárlóval találkozott a boltban, és indulatos szavakkal terelte volna a kijárat felé. Ez is mutatja, hogy kezdetben a biztonsági őrök sem mindig állták útját a nem a rendelkezésnek megfelelő idősávban ér­­kezőknek. Ehelyett némileg egyéni elbírálásra és a józan be­­látásra bízták a korlátozás teljesítését.

Március utolsó előtti napjára már rendezettebb képet mutatott a vásárhelyiek bevásárlá­­sa: a nagyobb üzletekben az őr­­ző-védő munkatársak időben jelezték az érintettnek, ha az nem a megfelelő időpontban ér­­kezett. De a külső kerületek ki­sebb boltjaiban az ott dolgozók is szigorúan léptek fel, betartva az előírásokat. Az egyik pénztáros határozottan annyit mondott: megszokjuk gyorsan ezt is, semmi problé­­ma! Majd gyorsan kitessékelt pontban kilenckor.

Ami továbbra is jellemző, hogy kilenckor már a másfél méteres távolságot sem be­tartva sorakoznak fel az idősebbek, közvetlenül a nagy­­áruházak bejáratánál. Bár lényegesen kevesebben a napokkal ezelőttihez képest.