Ingyenes a strandon a parkolás, de most nincs is strand

2020.03.30. 07:43

Vásárhelyen június 30-ig 15 órától nem kell pénzt dobni az automatába

Hódmezővásárhelyen a Fidesz-KDNP a 10 pontos javaslatcsomagjában azt kezdeményezte, hogy június 30-ig legyen ingyenes a parkolás a város egész területén. Indoklásként kiemelték, így könnyebbé válhatna a helyiek élet, a megnövekedett és kiszámíthatatlan sorban állások, ügyintézések idején. Az önkormányzat ezt részben teljesítette.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Bevezették, hogy 15 órától ingyenesen lehet parkolni, a strand parkolóját pedig egész napra ingyenessé tették. Ez az intézkedés június 30-ig él. Hódmezővásárhelyen egyébként a parkolás díja óránként 200 forint, a napidíj pedig 600.

Márki-Zay Péter polgármester azzal indokolta, hogy nem terjesztik ki a város teljes területére az ingyenes parkolást, mert akkor a belvárosban nem lehetne szabad parkolót találni. Hogy a kijárási korlátozás miatt változtat-e az önkormányzat ezen, egyelőre még nem tudni.

- Köszönjük, hogy a strandnál ingyen lehet parkolni! Tényleg nagy segítséget jelent – háborgott Nagy Mária, akivel az Oldalkosár utcán beszéltünk.

- Ez olyan nesze semmi, fogd meg jól. Ugye a strand most nem működik, vagyis nem megyünk a strand parkolójába. Most még a járási hivatalba sem járunk. Nem tudom, kinek lett ettől az intézkedéstől jobb – mondta.

Hódmezővásárhelyen most 15 órától ingyenes a parkolás. Fotó: Kovács Erika

 

Fekécs Péter az anyósát látogatja hetente kétszer a feleségével.

- Szegeden élünk. Még mindkettőnknek van állása. A feleségem fél 3-kor végez, én 4-kor. Addig a feleségem bevásárol, vagy összekészíti, amit hozunk, utána azonnal indulunk a mamához. Heti 200 forintot spórolunk azzal, hogy 15 óra után nem kell jegyet venni. Nem is a pénz okoz gondot máskor sem, hanem az, hogy szabad parkolót találjunk. A járvány óta azzal sem nagyon van gond.

Urbán János viszont örül, hogy 15 órától nincs parkolási díj.

Sok kicsi sokra megy. Én 16 óra után tudok az ügyeimmel foglalkozni. A szüleimnek pedig mindegy. Addig könyörgött nekik a család, amíg belátták, hogy most jobb, ha nem mennek sehová.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában