Egyszerűsített csomagátvétel, ingyen parkolás

2020.04.07. 09:42

Csongrád a hatodik legfertőzöttebb megye

Már harminckettőnél jár megyénkben az igazolt fertőzöttek száma. A napokban fontos intézkedések léptek életbe, ilyen az érintésmentes küldeménykézbesítés a postánál, illetve az ingyenes közterületi parkolás országszerte.

Munkatársainktól

Belvárosi életkép április 3-án.

Fotó: Frank Yvette

Hétfő reggelre harminckettőre emelkedett Csongrád megyében az igazolt, koronavírussal fertőzöttek száma. A keddi adatok szerint ez a szám változatlan.

Érintésmentes küldeménykézbesítés

Tegnaptól érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta. Az ajánlott leveleket a kézbesítő a levélszekrénybe kézbesítheti. A tértivevényes levél, a hivatalos irat és a csomag esetében az átvételt nem kell a címzettnek aláírással igazolnia, ehelyett a személyazonosságot igazoló okmány adatait egyezteti a kézbesítővel lehetőség szerint mintegy 1,5 méteres távolságból. Könnyítést jelent az is, hogy a csomagot – a címzett kérésére – alkalmi átvevőnek, akár a szomszédnak is átadhatja a kézbesítő.

Most egyszerűbben is átvehetjük a postai küldeményeket.
Fotó: Török János

Adomány az otthonnak

Kézfertőtlenítővel segített a védekezésben a Nagymágocsi Kastélyotthonnak a Csongrád Megyei Önkormányzat. Gémes László közgyűlési elnök fontosnak tartja, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály is kapjon segítséget, ezért a bentlakásos szociális intézményben élő időseknek adományozott kézfertőtlenítő szereket.

Az otthonban látogatási tilalom van, a lakók és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében az adományt a bejáratnál adta át a megyei önkormányzat vezetője az intézmény egyik dolgozójának.

Kevés idős kér segítséget

Csanádpalotán egyelőre kevesen veszik igénybe az önkormányzat segítő szolgáltatását, aminek célja, hogy az időseknek ne kelljen kimozdulni otthonról. Debreczeni István polgármester elmondta, a város a helyi kereskedőkkel együttműködve biztosítani tudja a napi bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését. Az önkormányzat a veszélyhelyzet kezelésére komoly összeget különített el, amiből maszkokat vásároltak, az intézményeket ellátták fertőtlenítőszerekkel, illetve a konténeres vízellátást is biztosítják a vezetékes ivóvíz rossz minősége miatt.

Ingyen parkolhatunk

Tegnaptól díjmentes lett a közterületi parkolás Magyarországon, így megyénkben sem kell fizetni egyik zónában sem. Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be vasárnap, aki közölte, a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járműveken ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját – hangsúlyozta a kormányfő.

Többek között a belvárosban sem kell már parkolási díjat fizetni.
Fotó: Kuklis István

 

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában