Magyar Vöröskereszt

2020.04.27. 11:43

Vért adni most is biztonságos

Ahogyan azt korábban is megírtuk, komoly visszaesés jellemezte az elmúlt hetet a véradások szempontjából Csongrád megyében. Nem volt olyan nap, amikor az előzetes terveket akárcsak megközelítette volna a véradók napi száma.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pixabay

A koronavírus-járvány miatt elmaradt külső helyszíni véradások és az óvatosság egyszerre okozhatja a jelentős csökkenést. A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete ismét felhívja a figyelmet arra: vért adni biztonságos, és a kijárási korlátozások alatt is szabadon látogathatók a véradások!

Április 20-a és április 26-a között 403 egészséges személy ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezték, hogy az adott hétre 645 véradóra van szükség a minden szempontból megfelelő heti vérellátáshoz. Így a héten a visszaesés -38 százalék volt.

Továbbra is arra kérnek minden egészséges Csongrád megyeit, hogy látogassák meg a véradó központokat. A további részleteket és, hogy hol tudnak vért adni, itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában