Szabadságolás jelen helyzetben

2020.05.05. 20:20

A dolgozó mindössze hét napról dönthet

A munkaidőkeretben foglalkoztatottak beosztását lehet módosítani úgy, hogy aki most nem tud bemenni, az később dolgozza le a keret óraszámát. A fizetés nélküli szabadság alatt nem valósul meg a munkaviszonyban a foglalkoztatás, így a mellékállású katás főállású kisadózónak minősül. A jogkoveto.hu választ ad néhány fontos kérdésre.

K. A.

– Mi a megoldás, ha a munkavállaló azért nem tudja ellátni feladatait, mert az óvodás vagy kisiskolás korú gyermekeire kell otthon vigyáznia?

– Az intézmények bezárása miatt a gyermekére otthon vigyázó munkavállaló nem számít keresőképtelennek, ezért táppénzre sem jogosult. Ahol megoldható, javasolt az otthoni munkavégzés elrendelése. Ha ez nem lehetséges, az éves fizetett szabadság letelte után, a szülők kérhetnek fizetés nélkülit is, de ebben az esetben nem jár munkabér. Fontos, hogy a munkaidőkeretben foglalkoztatottak beosztását lehet módosítani úgy, hogy aki most nem tud bemenni, az később dolgozza le a keret óraszámát, és közben végig kap fizetést.

– Hány nap szabadság felett rendelkezik a munkáltató, a járványhelyzet kapcsán volt változás?

– A 2012. évi I. törvény szerint a munkáltató évente hét nap szabadságot, legfeljebb két részletben a dolgozó kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. Az igényt a munkavállalónak legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie. Jogszabály szerint tehát csupán hét nap szabadsággal rendelkezik a dolgozó, az összes többivel a munkáltató.

– A munkáltató kiadhatja-e egyben a dolgozó egész éves szabadságát, akkor is, ha ebben nem egyeztek meg? A gyermekek után járó pótszabadsággal melyik fél rendelkezik?

– Miután a szabadság nagyobb részével a munkáltató rendelkezik, ezért dönthet úgy is, hogy a rendelkezésre álló éves szabadságot egyben adja ki. Ezt főként ott lehet megoldás, ahol nem alkalmaznak munkaidőkeretet. És ott, ahol a járványhelyzetben a munkavállalók nem tudják ellátni feladataikat, ugyanakkor mindenképp szeretnék őket megtartani. A gyermekek után járó pótszabadság a munkavállaló nyilatkozata alapján jár, az alap- és pótszabadságokat ugyanakkor együtt kell kezelni.

– Mi a teendő akkor, ha egy katás 36 órás munkaviszony mellett egyéni vállalkozó, de a jelenlegi helyzetben fizetés nélküli szabadságot kért?

– Nem minősül főállású kisadózónak, aki legalább heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban áll. Az egyik szempont, hogy munkaviszonyban a munkaidőnek el kell érnie a heti 36 órát. A fizetés nélküli szabadság alatt nem valósul meg a munkaviszonyban való foglalkoztatás, így a katás főállású kisadózónak minősül a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt.

Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában