A hódmezővásárhelyi hivatalban lehetett jogász a szegedi férfi

2020.05.25. 08:12

A posta után virágboltban próbált rabolni – elfogták

Jogászként dolgozhatott a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban az a szegedi férfi, aki a napokban éles fegyverrel követelt pénzt a Csongrádi sugárúti postán, szombaton pedig egy virágboltban rabolt. A virágbolt kirablása után fröccsözni ment, a kocsmában csaptak le rá a rendőrök.

Suki Zoltán

Nem ijedtek meg a virágboltban, ahonnan ötezer forinttal menekült el a rabló.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

– A papírjaimat írogattam az asztalon, amikor pár perccel délután két óra után bejött a férfi az üzletbe. Azt vettem csak észre, hogy be akart jönni a pult mögé. Akkor az mondta, hogy „ez egy komoly, fegyveres rablás, elviszem a pénzt” – mondta a Délmagyarországnak Kónya Zoltánné, aki annak a Dugonics temető melletti virágboltnak a tulajdonosa, amelyik már a második célpontja volt a szegedi fegyveres rablónak.

A virágüzletben ketten dolgoztak, a másik eladónő megpróbálta elkergetni a rablót. „Nem viszel te innen, barátom, semmit se” – ezt mondta neki, egyúttal hívta a rendőrséget.

Kétségbeesettnek tűnt

A támadó közben Kónyánénak arról beszélt, hogy nagyon kétségbe van esve. Az asszony ekkor felajánlott neki ötezer forintot, és megkérte, hogy távozzon, mert a boltban kamerák is vannak.

– Azt mondtam neki, hogy menjen el, mert kamera van, ne akarjon magának bajt. Kivettem a kasszából a pénzt, addigra már elrakta a fegyvert. Azt láttam még, hogy könnyezett a szeme, tényleg kétségbe lehetett esve – tette hozzá az üzlet tulajdonosa.

Nem ijedtek meg a virágboltban, ahonnan ötezer forinttal menekült el a rabló.
Fotó: KUKLIS ISTVÁN

A rabló ezután felült a biciklijére, és elmenekült.

Szagot fogott a kutya

A rendőrök pár perc alatt kiértek, egy kutyát is vittek, és elkezdték a helyszínelést. Úgy tudjuk, hogy a kutya a Rózsa utcáig tudta követni a nyomát, de a rendőrök ekkor más sejthették, hogy ki lehet, mert egy órán belül elkapták az egyik Csongrádi sugárút melletti kocsmában.

– A teraszon ült, fröccsöt ivott, amikor lecsaptak rá a rendőrök – mesélte már a kocsmában dolgozó nő a szombat délután történteket. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a férfi a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban dolgozott, jogász volt. Legalábbis a kocsmában ezt mondta korábban többször is.

– Soha nem volt egy hangos szava. Mindig egyedül jött, leült és olvasgatott, nem tudom mi vihette rá erre. Azt a kollégámnak monda régebben, hogy elvált és gyereke is van – mondta még a csapos nő.

A postát is ő próbálta meg kirabolni

Az pedig az elfogása után derült ki, hogy ő volt az, aki pénteken az egyik Csongrádi sugárúti postát is megpróbálta kirabolni.

A Magyar Posta kommunikációs osztálya az eset után azt írta a Délmagyarországnak, hogy a fegyveres rablás nem sokkal 12 óra előtt történt. A postára egy álarcos férfi fegyverrel ment be, és felszólította az ott dolgozó munkatársakat a pénz átadására. Egy lövés is eldördült, de szerencsére senki sem sérült meg, és a férfi pénzt sem tudott zsákmányolni. Az 51 éves szegedi férfi ellen fegyveres rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában