A gyakorlati megmérettetésen mindenki viselt maszkot

2020.05.21. 15:00

Állatfelismerésből is vizsgáztak a diákok – Fotók

Huszonhét erdésztanuló adott számot gyakorlati tudásáról a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium csemetekertjében szerdán. A vizsga a koronavírus miatti szabályozások ellenére gördülékenyen zajlott.

Hajó Edina

Szeged – 2020.05.20. A Kiss Ferenc erdészeti szakközép technikusainak megtartották a gyakorlati vizsgájukat Szél István elnökletével az Erdészeti csemete kertben. Képen: Török Milán trófea vizsgálata és a tétel húzás. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Nem volt kérdés, hogy megtartjuk a vizsgát. Természetesen minden a járványügyi utasításoknak megfelelően zajlik, a diákok és a vizsgáztatók is maszkot viselnek, és tartják a másfél méteres távolságot – magyarázta Máhig József igazgató.

Török Milán épp vadgazdálkodásból felelt, egy dám bika trófeáját kellett bírálnia.

– Bevallom, nem azt a tételt húztam, amivel a legjobban szimpatizáltam. Feszült voltam, ám a sok felkészülés megérte, szerintem jól sikerült – mondta Milán. Hozzátette, a vizsga a koronavírus miatt bevezetett szabályozások ellenére gördülékenyen zajlott.

 

A vizsgán olyan tételeket ka­pott a 27 tanuló, amelyek egy kerületvezető erdész napi munkájának részei. Volt növény- és állatfelismerés, de károsítókkal, fakitermeléssel kapcsolatos kérdéseket is kaptak, motorfűrész-kezelési tudásukról is számot kellett adniuk a trófeabírálat mellett – sorolta Svéda Gergely szakmai igazgatóhelyettes.

Mózes Sándor Máté az OSZTV elődöntőjében szépen szerepelt, így nemcsak a legnevesebb er­dészverseny döntőjébe jutott be, hanem a vizsga írásbeli része alól is mentesült. A diáknak a szakmai rész is flottul ment, bár elárulta, ő is izgult.

Amennyiben a jövő hétfői írásbeli is sikerül nekik, a tanulók erdészeti és vadgazdálkodási technikus OKJ-s képesítést szereznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában