Időjárás

2020.05.19. 06:54

Délután akár 26 fok is lehet Szegeden

Térségünkben kedden csapadék nem valószínű.

delmagyar.hu

Fotó:DM

Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délen fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. Reggel 12, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet. – írja a Köpönyeg.hu.

Névnapok

Ivó, Milán, Aldvin, Alvián, Alvin, Bernarda, Bernardina, Buda, Celeszta, Celesztin, Celesztina, Dukász, Emiliána, Ivonn, Káldor, Milton, Tuzson, Vulkán, Yvonne

Ezen a napon történt

1536 – Boleyn Anna angol királyné kivégzése a londoni Towerben.

1578 – A nagy budai lőporrobbanás.

1643 – A rocroi-i csatában a francia királyi hadsereg, Louis de Bourbon, Enghien hercege (a későbbi „Nagy Condé”) vezetésével döntő vereséget mér a Francisco de Melo márki spanyol királyi hadseregére.

1802 – Napoléon Bonaparte megalapította a Francia Köztársaság Becsületrendjét.

1845 – Útjára indul John Franklin kapitány vezetésével az északnyugati átjáró megtalálására indított Franklin-expedíció.

1894 – Bulgáriában megbukik Sztefan Sztambolov osztrákbarát kormánya.

1935 – A csehszlovákiai parlamenti választásokon a legtöbb szavazatot a Szudétanémet Párt szerzi meg (15,2%); a cseh pártok közül az agrárpárt a szavazatok 14,3%-át, a szociáldemokraták 12,6%-ot, a kommunisták 10,3%-ot szereznek. A magyar pártok kilenc mandátumhoz jutnak.

1961 – Harckészültségi szolgálatba helyezik az 1. honi légvédelmi rakétaezredet.

2007 – Bagdadban hat – titkos fegyverraktárakat felderítő – amerikai katona és a tolmácsuk életét vesztette egy pokolgépes robbantásban, míg a német PRT három, szolgálaton kívüli katonája a kunduzi bazárban – egy öngyilkos merénylő által működésbe hozott robbanó szerkezet miatt – hal meg.

2007 – Előzetes letartóztatásba vették a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) öt rendőrét, akiket egy ismert gitáros barátnőjének megerőszakolásával gyanúsítanak.

2007 – Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felmentette Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt.

2010 – Szomália elismeri Koszovó függetlenségét

2018 – Harry brit királyi herceg feleségül veszi Meghan Markle amerikai színésznőt a windsori kastély Szent György kápolnájában, 600 meghívott jelenlétében. (Az esküvőn a brit tradíciók keveredtek az afroamerikai kultúrával.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában