Szeged sportjáért dolgoztak

2020.05.21. 18:16

Két versenyzőt és két szakembert díjaztak a város napján

Négy elismerést osztott ki egyelőre virtuálisan a város sportjáért elvégzett munkásságáért Szeged önkormányzata: Gardi Dominika, Kis Máté, dr. Csiszér Előd és Protity Sándor személyesen majd nyáron veheti át az elismerését.

Mádi József

Csiszér Előd

A megszokott helyszín a szegedi városháza díszterme, ám a jelenlegi helyzetben ez a megoldás nem jöhetett szóba. Így egyelőre csak hivatalos döntés született arról, kik azok a sportolók, illetve edző és szakember, akik Szeged napja alkalmából elismerést vehetnek át a város sportjáért folytatott tevékenységükért.

A díjátadó egy későbbi, talán nyári időpontban lesz megtartva, azonban a város család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka, Joób Márton már készséggel beszámolt arról, kik is érdemelték ki az elmúlt évi, illetve több évtizedes munkásságukért az elismeréseket.

Kis Máté (balról) a Szeged BC ökölvívója.

– Ez az esemény a Szeged napi ünnepségsorozat része, ám a vírushelyzet miatt a személyes találkozót elhalasztottuk egy későbbi, nyári időpontra – nyilatkozta Joób Márton. – Minden évben a sportbizottsági tagok, egyesületek, a sporttanács tesz javaslatot ezekre a díjakra, a bizottság pedig dönt. Bár most is sok jelölt volt, egyhangúlag fogadtuk el a végeredményt, a neveket. Szeretnénk az átadásnak ünnepélyes keretet adni, mert ők mindannyian megérdemlik, hiszen aktívan tettek Szeged sportjáért.

Szeged sportolója elismerést ketten kaptak: Gardi Dominika a Tornádó Team Szeged gyorsasági gyorskorcsolyázója, aki többszörös magyar bajnok, Európa- és világkupa-3., Európa-bajnoki-6. és világbajnoki 8. helyezett, valamint Kis Máté, aki a Szeged BC ökölvívója, profiként a WBO interkontinentális bajnoka.

Ötven éve áll a szegedi sport szolgálatában Csiszér Előd.

Szeged sportjáért kitüntetésben szintén ketten részesültek: dr. Csiszér Előd éppen ötven éve szolgálja a szegedi klubcsapatokat labdarúgásban, kézilabdában, jégkorongban, birkózásban, röplabdában, tekében, míg Protity Sándor a város utánpótlás és felnőtt futballjában, illetve az egyetemi sportoktatásban tevékenykedik immár szintén több évtizede.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában