Futva, kerékpárral és vízi eszközzel is gyűjtötték a kilométereket

2020.05.28. 15:54

Megkerülték a Földet a szegedi egyetemisták

Virtuálisan a Földet is megkerülték a szegedi egyetem hallgatói. A sportközpont még áprilisban hirdette meg versenyét, amelyben otthonukban is sportolásra ösztönözték diákjaikat, akik végül több mint 40 ezer kilométert futottak, tekertek össze.

Hajó Edina

A szegedi egyetem hallgatói kerékpárral teljesítették a legtöbb kilométert.

Fotó: KARNOK CSABA

– Minden rosszból születik valami jó, több mint 44 ezer ki­­lométert teljesített mintegy ötszáz hallgatónk. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk mozgatni a karantén idején is diákjainkat. Bízom benne, hogy hagyományt teremettünk ezzel, és jövőre akár már a Holdra is eljuthatnak a szegedi egyetemisták – fejtette ki Győri Ferenc, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézetének vezetője.

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának Mozdulj! versenye április 13-án indult, három hét alatt több mint 25 ezer kilométert tettek meg az egyetemisták. A harmadik hét után ezért új célt tűztek ki a verseny szervezői, arra kérték diákjaikat, virtuálisan kerüljék meg a Földet. A sportközpont munkatársainak célja az volt, hogy karantén alatt az egyetem dolgozóit és hallgatóit aktív moz­­gásra ösztönözzék. A meghirdetett akcióban a résztvevők kilométereket gyűjthettek többféle módon: futva, gyalogosan, kerékpárral, gördülő-, beltéri vagy egyszemélyes vízisport-eszközzel. A le­­futott, lesétált, letekert kilométereket egy alkalmazásban rögzíteniük kellett, az eredményről képernyőfotót készíteni, majd feltölteni az arra fenntartott cso­portba.

A szegedi egyetem hallgatói kerékpárral teljesítették a legtöbb kilométert.
Fotó: KARNOK CSABA

Győri Ferenc elmondta, hall­­­­gatóik összesen 43 ezer 395 kilométert tettek meg. A leghosszabb távolságot, több mint 27 ezer kilométert kerékpárral teljesítették a résztvevők, megelőzve a 6000 kilométert futókat, és a több mint 5000-et gyaloglókat. Legmesszebbre a mérnöki kar hallgatói jutottak, ők virtuálisan New Yorkig értek el több mint 7000 megtett kilométerrel. A Természettudo­mányi és Informatikai Kar versenyzői 6505, míg a bölcsészek nem sokkal lemaradva 6004 kilométert teljesítettek. Az egyéni versenyben a nőknél Kátai Fanni kerékpárral virtuálisan az egyiptomi Alexandriáig jutott a letekert 1858 kilométerével. A férfiaknál a mérnöki karon tanuló Kiss Dá­­niel gyűjtötte legszorgalma­sabban a kilométereket. A versenyzők értékes ajándéktárgyakat vehetnek majd át, a tervek szerint szeptemberben az egyetemi sport nemzetközi napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában