Helyi közélet

2020.05.09. 09:04

Nobel-díjasoktól is tanulhatnak

Az SZTE hallgatói a vi­­lág nagyvállalatainak vezetői­től és egyetemi oktatóitól is ta­­nulhatnak.

H. E.

A felsőoktatási in­­tézmény hallgatói számára elérhető a világ legnagyobb online oktatási platformja, az 50 millió hallgatót magáénak tudó Coursera, amelynek révén a diákok a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak mintegy 4000 kurzusát végezhetik el ingyenesen. Így például olyan neves professzorok előadásait hallgathatják, mint a Nobel-díjas amerikai közgazdász, Robert Shiller, vagy Andrew Ng, a Coursera alapítója. Az egyik londoni egyetem oktatói pedig olyan aktuális témát dolgoznak fel, amelynek az a címe, hogy Beszéljünk a koronavírusról. Az SZTE hallgatói választhatnak például a Google 222, az IBM 48 és a Yale 35 kurzusából is.

A Szegedi Tudományegyetem és a Coursera együttműködésének köszönhetően számos új le­­­hetőség nyílt meg a hallgatók előtt. Ennek első eredménye egy igen komoly lépés volt, „A Tanulás tanulása” című kurzus lefordítása magyar nyelvre. A világ legnépszerűbb angol nyelvű kurzusát – amelyet 2 millióan végeztek már el – az SZTE oktatói fordították és lektorálták. Március vége óta pedig a szegedi hallgatók már a teljes képzési kínálathoz hozzáférnek. A megállapodás értelmében az universitas diákjai tetszőleges számú kurzust vehetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában