A lakókat felháborítja, hogy vannak, akik hosszú ideje ingyen élnek a bérlakásokban

2020.06.19. 07:45

A rendesen fizetők helyeselnék a kilakoltatást Vásárhelyen

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy 104 hódmezővásárhelyi önkormányzati lakás bérlőjének nincs szerződése. A polgármester először azt mondta, kilakoltatják őket, pár nappal később viszont már úgy fogalmazott, jogi útra terelik az ügyüket.

Kovács Erika

A Szabadság téren lakó bérlők azt mondták, a lakótelepen is vannak olyanok, akik nem fizetnek. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Az érintett 104 önkormányzati lakásban élők jó ideje nem fizetnek lakbért, rezsit és közös költséget sem. Ezt Márki-Zay Péter polgármester egy kérdésre válaszolva említette meg a június 7-i videóbejelentkezésében.

Jogi útra terelik

Akkor azt mondta, az érintett lakókat kilakoltatásra javasolják. A június 12-i videójában tompította az öt nappal korábbi kijelentését. Úgy fo­­galmazott, szó sincs kilakol­tatásról, a 104 családnak ezen­­túl fizetnie kell. Az elmara­dások ügyét pe­­dig jogi útra terelik. – Biztos vagyok benne, hogy fizetnek, az ütemezésről is meg lehet majd állapodni – emelte ki a polgármester a videóban.

Választás előtt is szóba került a kilakoltatás

Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a múlt heti sajtótájékoztatóján felvetette, a Hódmezővásárhelyen kirobbant bérlakásügynek esetleg az őszi helyhatósági választást megelőző kampányhoz is köze lehetett. „Az ember arra is gondolhat, hogy a volt lakásügyi csoportvezető ténykedését azért tűrte el Márki-Zay Péter, mert tavaly önkormányzati vá­­lasztás volt, és októberben nem akartak több tucatnyi családot magukra haragítani. Akikkel felbontották volna a szerződést, azok nem szavaztak volna rájuk.”

A Szabadság téren lakó bérlők azt mondták, a lakótelepen is vannak olyanok, akik nem fizetnek. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Korábban megírtuk, Grezsa István polgármesterjelölt 2019. október 9-én megtartott választási fórumán is szóba került a kilakoltatás. Egy asszony a felszólalásában ar­­ról beszélt, hogy valakik azzal riogatják a Szabadság téri bér­lakásban élőket, hogy ha nem Márki-Zay Péterre, hanem a má­­sik jelöltre szavaznak, ak­­kor kilakoltatják majd őket az otthonaikból.

Nem biztos, hogy a legszegényebbek a nemfizetők

Az önkormányzati bérleményekben élők között tudott tény, hogy vannak nem fizető lakók. A Szabadság téren is so­­kan felháborítónak tartják ezt, de nem nagyon mertek róla beszélni, mert tartanak a renitens lakóktól. – Itt csak rendes emberek laknak, nincs itt senkinek tartozása – mondta hangosan a Szabadság téren az egyik lakóház előtti padon ülő férfi, és kacsintott egyet.

Egy középkorú asszony vi­­szont beszédesebb volt.

– Tudjuk, hogy itt, a Szabadság téren is vannak, akik nagyon sok pénzzel el vannak maradva. Jo­­gosnak tartom, ha ki akarják őket lakoltatni. Persze nem azokat, akik betegek, vagy egyedül nevelik a gyermeküket, és ezért nincs pénzük. Szerintem ők vannak kevesebben. A nemfizetők többsége csupán tróger! Ráadásul némelyiktől félhetünk is, állandóan kiabálnak, veszekszenek mindenkivel. Legyen végre rend és nyugalom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában