A lakókat felháborítja, hogy vannak, akik hosszú ideje ingyen élnek a bérlakásokban

2020.06.19. 07:45

A rendesen fizetők helyeselnék a kilakoltatást Vásárhelyen

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy 104 hódmezővásárhelyi önkormányzati lakás bérlőjének nincs szerződése. A polgármester először azt mondta, kilakoltatják őket, pár nappal később viszont már úgy fogalmazott, jogi útra terelik az ügyüket.

Kovács Erika

Az érintett 104 önkormányzati lakásban élők jó ideje nem fizetnek lakbért, rezsit és közös költséget sem. Ezt Márki-Zay Péter polgármester egy kérdésre válaszolva említette meg a június 7-i videóbejelentkezésében.

Jogi útra terelik

Akkor azt mondta, az érintett lakókat kilakoltatásra javasolják. A június 12-i videójában tompította az öt nappal korábbi kijelentését. Úgy fo­­galmazott, szó sincs kilakol­tatásról, a 104 családnak ezen­­túl fizetnie kell. Az elmara­dások ügyét pe­­dig jogi útra terelik. – Biztos vagyok benne, hogy fizetnek, az ütemezésről is meg lehet majd állapodni – emelte ki a polgármester a videóban.

Választás előtt is szóba került a kilakoltatás

Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a múlt heti sajtótájékoztatóján felvetette, a Hódmezővásárhelyen kirobbant bérlakásügynek esetleg az őszi helyhatósági választást megelőző kampányhoz is köze lehetett. „Az ember arra is gondolhat, hogy a volt lakásügyi csoportvezető ténykedését azért tűrte el Márki-Zay Péter, mert tavaly önkormányzati vá­­lasztás volt, és októberben nem akartak több tucatnyi családot magukra haragítani. Akikkel felbontották volna a szerződést, azok nem szavaztak volna rájuk.”

A Szabadság téren lakó bérlők azt mondták, a lakótelepen is vannak olyanok, akik nem fizetnek. FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Korábban megírtuk, Grezsa István polgármesterjelölt 2019. október 9-én megtartott választási fórumán is szóba került a kilakoltatás. Egy asszony a felszólalásában ar­­ról beszélt, hogy valakik azzal riogatják a Szabadság téri bér­lakásban élőket, hogy ha nem Márki-Zay Péterre, hanem a má­­sik jelöltre szavaznak, ak­­kor kilakoltatják majd őket az otthonaikból.

Nem biztos, hogy a legszegényebbek a nemfizetők

Az önkormányzati bérleményekben élők között tudott tény, hogy vannak nem fizető lakók. A Szabadság téren is so­­kan felháborítónak tartják ezt, de nem nagyon mertek róla beszélni, mert tartanak a renitens lakóktól. – Itt csak rendes emberek laknak, nincs itt senkinek tartozása – mondta hangosan a Szabadság téren az egyik lakóház előtti padon ülő férfi, és kacsintott egyet.

Egy középkorú asszony vi­­szont beszédesebb volt.

– Tudjuk, hogy itt, a Szabadság téren is vannak, akik nagyon sok pénzzel el vannak maradva. Jo­­gosnak tartom, ha ki akarják őket lakoltatni. Persze nem azokat, akik betegek, vagy egyedül nevelik a gyermeküket, és ezért nincs pénzük. Szerintem ők vannak kevesebben. A nemfizetők többsége csupán tróger! Ráadásul némelyiktől félhetünk is, állandóan kiabálnak, veszekszenek mindenkivel. Legyen végre rend és nyugalom!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában