Csengele

2020.06.27. 12:01

Jövőre megépülhet az autópálya-lehajtó

A következő évben, 2021-ben teljesülhet a csengeleiek és a környékbeliek régi vágya, az autópálya-lehajtó.

Imre Péter

Farkas Sándor szerint a környék gazdasági fejlődése is szükségessé teszi a lehajtó megépítését. Fotó: DM

A 2019-es októberi önkormányzati választást követően Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium mi­­niszterhelyettesi feladatokat ellátó parlamenti államtitkára megbeszélésre hívta választókerülete 22 településvezetőjét, ahol ismertette velük elképzeléseit, a várható beruházásokat. Csengelével kapcsolatban örömteli bejelentést tett – tudtuk meg Tóth Tibortól, a település új polgármesterétől. Ez az volt, hogy megvalósulhat az ott és a környékben élők régi álma, az autópálya-lehajtó, amit úgynevezett rejtett csomópontként a pihenőnél alakíthatnak ki.

Csökkennének a távolságok, és azzal párhozamosan az utazáshoz szükséges idő. Kecskemét és a Mercedes-gyár jelenleg 54 kilométerre fekszik a Csongrád-Csanád megyei fa­­lutól, a lehajtóval ez a távolság 47 kilométerre zsugorodna. En­­­nek többek között azért van jelentősége, mert a német autógyártó óriás szisztémája, hogy kizárólag 50 kilométeres körön belülről foglalkoztat beszállítót. Valamint aki Budapest felé szeretne menni a faluból, Kiskunfélegyháza felé 33 kilométert kell autózzon, Szeged felé pedig tízet, mivel azonban az az ellenkező irányban van, ez is 20 kilométeres kerülőt jelent, de Kiskunmajsára is jelentősen csökkenne a távolság és az idő.

Farkas Sándor szerint a környék gazdasági fejlődése is szükségessé teszi a lehajtó megépítését. Fotó: DM

– Az biztos, hogy 2021-ig nem lehet lehajtót létesíteni a faluhoz, de bízom benne, hogy utána igen – nyilatkozta Tóth Tibor lapunknak az elmúlt esztendőt értékelő, programját bemutató januári írásunkban. Az ügyről megkérdeztük Farkas Sándort, akit telefonon értünk utol.

– Az idén már nem, viszont jövőre megvalósulhat a projekt, komoly ígéretet kaptam erre – árulta el a térség ország­gyűlési képviselője.

– Régi óhaja, igénye ez az ott élőknek, és a környék gazdasági fejlődése is szükségessé teszi. Működnek ugyanis olyan feldolgozóüzemek, amelyeknek termékeikkel jobb lenne azonnal, közvetlenül feljutni az autópályára. Bízom benne, hogy 2021-től gyorsabb és hatékonyabb lesz arrafelé is az élet – zárta mondandóját Farkas Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában