Helyi közélet

2020.06.23. 13:57

Készülnek a belvízre Makón – Frissítve

Az elmúlt napok esőzései és a várható további csapadék miatt Makón megkezdődött a felkészülés a belvízveszélyre.

Szabó Imre

A csatornák tisztításával több helyen is akadt munka.

Fotós: Szabó Imre

Frissítés:

– Eddig nem kaptunk panaszt vízzel elöntött udvarokra, otthonokra, de sokfelé megteltek vízzel az elvezető árkok – mondta Kovács Sándor tegnap reggel a munkák egyik helyszínén, a Kálvária és az Ady Endre utca sarkán. Azért volt szükség az emberek és a munkagépek bevetésére, mert az átereszek eldugultak, az árkok medrét pedig nem takarították, sőt néhol a lakók belesöpörték az avart.

A városgazdálkodási divízió markolóval, teherautóval és kézi erővel látott a csatornák tisztításához – tájékoztatott Szűcs Gábor divízióvezető, aki az átereszek átmosatására is ígéretet tett. A városatya a háztulajdonosokat is arra kérte, hogy vegyék komolyan az előttük lévő árkok rendben tartását.

A csatornák tisztításával több helyen is akadt munka.
Fotó: Szabó Imre

Másutt is voltak hasonló problémák, ezért a csapat több helyen, így a Vertán-telepen és Honvéd városrészben is dolgozott. Tavaly a legnagyobb gond éppen ez utóbbi helyen volt, házakat is elöntött a víz, napokig kellett szivattyúzni. Tegnap ott sem találkoztunk ilyen problémával. Varga Ferenc képviselő azt mondta, a napokban 30-35 milliméter eső esett. A munkagép ottjártunkkor a Berzsenyi utcán dolgozott. Varga megjegyezte, a városrészben az is gondot jelent, hogy az árkokat szeméttel rakják tele – igaz, korábban ez sokkal nagyobb probléma volt, manapság már egyre kevésbé jellemző.

Megtudtuk, a körzeti képviselők a vízelvezetéssel kapcsolatos problémákat folyamatosan fogadják és jelzéseik alapján a városgazdálkodás az elkövetkező napokban is folytatják a munkát. A teljes városi csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója egyébként tervezés alatt áll.

Korábban írtuk:

A csatornák több helyen megteltek vízzel, mert az átereszek eldugultak, az árkok medrét pedig nem takarították, sőt néhol a lakók belesöpörték az avart. A munka kedden reggel a Kálvária és az Ady Endre utca sarkán indult, ahol Kovács Sándor önkormányzati képviselő a háztulajdonosokat is arra kérte, hogy vegyék komolyan az előttük lévő árkok rendben tartását. Elöntött udvarokról, házakról egyelőre nem érkezett bejelentés. A városgazdálkodási divízió markolóval, teherautóval és kézi erővel látott a csatornák tisztításához. A munka Vertán-telepen és Honvéd városrészben is folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában