Domokos József vöröskeresztes tevékenységét ismerték el

2020.06.07. 17:09

Kitüntetést kapott a Bedő-iskola tanára

A Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés bronz fokozatát vehette át a közelmúltban Domokos József. Az ásotthalmi Bedő-iskola tanára 2008-ban kapcsolódott be a szervezet munkájába.

Arany T. János

Domokos József munkáját korábban is elismerte már a Magyar Vöröskereszt.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Domokos József, az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kol­­légium tanárának vöröskeresztes tevékenysége akkor kez­­dődött, amikor 2008-ban a felesége – aki szintén az erdészetiben pedagógus – elment szülni.

Domokos József munkáját korábban is elismerte már a Magyar Vöröskereszt.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

– Egyre jobban belefolytam a dologba, elkezdtük a véradásokat is, 2010 környékén már rendszeresen vittem a gyere­keket a művelődési házba. 2014-ben kezdődött a pályám a vöröskeresztnél, akkor lettünk a szervezet bázisiskolája, ami azt jelenti, hogy egy alapszervezetet hoztunk létre, aminek a teljes nevelőtestület mellett a diákok legalább 30 százalékának is tagnak kell lennie. Vért adunk, elsősegélynyújtást tanítunk, egészségnevelési programokat, egészségnapot tartunk az iskolában – sorolta a pedagógus, aki később bekerült a vöröskereszt megyei el­­nökségi tagjai közé, megyei küldött lett, emellett negyvenkétszeres véradó.

A Bedőben szabadon választott kötelező tantárgyként megjelent az elsősegélynyújtás. Or­­szágos szinten kevés iskola mondhatja el, hogy órarendbe iktatva oktatják ezt diákjainak.

– Az ország egyik legnagyobb elsősegély-oktatással foglalkozó alapítványának re­ferenciaiskolája lettünk ettől a tanévtől, amiből körülbelül tizenöt van csak az országban. Vállaltuk, hogy egy évfolyamon mindenkit oktatunk elsősegélynyújtásból, ami nálunk a tizedik évfolyamon történik meg. Mindez a gyerekek és a kollégáim segítsége nélkül nem történt volna meg – tette hozzá Domokos József.

A kitüntetett pedagógus méltatásában ez olvasható: el­­kötelezett önkéntes, elkötelezett véradó, lelkes, motiváló személyisége magával ragadja a környezetét, vöröskeresztes munkája kiemelkedő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában