Friss hírek

2020.06.19. 11:10

Korlátozottan lehet beteget látogatni

Az összes intézményben elindult a járó- és fekvőbeteg-ellátás, valamint a diagnosztikai tevékenységek fokozatos, ütemezett visszaállítása Szegeden.

Munkatársunktól

Fotó: Frank Yvette

Az összes intézményben elindult a járó- és fekvőbeteg-ellátás, valamint a diagnosztikai tevékenységek fokozatos, ütemezett visszaállítása Szegeden – közölte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. Ugyanakkor az egyetem valamennyi klinikája a koronavírusos betegek ellátására kijelölt hely is egyben, ezért kulcsfontosságú feladat a betegellátás újraindítása mellett a betegbiztonság maradéktalan érvényesítése.

Ennek értelmében csak szigorú szabályok betartása mellett lehet látogatni a kórházakban fekvő családtagokat. A súlyos állapotú betegekhez az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője vagy törvényes képviselője mehet be a kórterembe. Vajúdás és szülés alatt a szülő nő által megjelölt nagykorú személy látogathatja őt. Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, és egy beteg egyszerre csak egy látogatót fogadhat. Az intézménybe való belépéskor a látogatóknak ki kell tölteni egy rövid kérdőívet, továbbá minden esetben kötelesek maszkot viselni és a számukra biztosított kézfertőtlenítő szert használni. A látogató csak az általa meglátogatott beteggel lehet két méteren belüli távolságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában