12 év után

2020.06.12. 15:58

Most aztán tényleg elkészül a színház

Végéhez közeledik a tizenkét év várakozás, hamarosan újra lesz színházterme Szentesnek. A Petőfi rekonstrukciójának újabb mérföldköveként megújuló Tóth József Színház és Vigadóba a szervezők az ország legszínvonalasabb produkcióit szeretnék elhozni.

Majzik Attila

Tizenkét év várakozás után hamarosan újra lesz színházterme Szentesnek.

Fotó: Majzik Attila

– Több évvel ezelőtt indult el a Petőfi komplexumának felújítása, ebben az utolsó előtti nagy falat a Tóth József Színház és Vigadó kivitelezése – mondta az épülő színházterem sajtóbejárásán Szabó Zoltán, a város polgármestere. A városvezető hozzátette, a megnyitás dátumát nem sürgetik, a lé­­nyeg, hogy minőségi munkát adjanak át a város lakosságának

Az elkészült és a folyamatban lévő munkákról a kivitelező cég vezetője tájékoztatott. Az Integrál Építő Zrt. vezérigazgatója, Bődi Péter elmondta, a munka a legnehezebb időszakban sem állt le, elkészült a teljes tetőszerkezet átépítése, befejeződött a díszműbádogos részek kivitelezése, valamint a belső szerkezeti munkák is teljesen elkészültek.

Most a belső szakipari munkák, a festés, burkolás és az álmennyezet építése folyik. Nagy ki­­hívást jelentett számukra az udvari „gödör”, ugyanis menet közben derült ki, hogy tönkrement a betonszerkezete, így azt teljesen el kellett bontani.

 

– Befejezési dátumot nehéz mondani, hiszen nemcsak építészeti munkáról van szó, ha­­nem az eszközök, a színházi be­­rendezések beszerzéséről is, de úgy kalkulálunk, hogy augusztus–szeptember végére elkészülünk – összegzett a bejáráson Bődi Péter vezérigazgató.

Arról, hogy mit láthatunk majd a színpadon, Szebeni Zol­­tán, a színház megbízott ve­­zetője beszélt.

– Sokféle lehetőséget kínál a színház kialakítása, az ország és a határon túli magyar területek legszínvonalasabb produkcióit szeretném idehozni. Sokszínű színházat szeretnék, ahol a népszerű darabok mellett a kortárs táncművészet, a balett, az opera és az alternatív színházi élet képviselői is megmutathatják magukat – mondta Szebeni Zoltán.

Mint megtudtuk, a munkák befejezése után egy próbaidőszak következik, a 400-430 fő befogadására alkalmas színház tényleges megnyitóját pe­­dig december közepére tervezik, az elképzelések szerint a Játék a kastélyban című darab előadásával, Gáspár Sándor fő­­szereplésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában