Bébibumm

2020.06.12. 19:26

Négyes iker kecskék születtek

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Öt éve hozta létre a nagyéri ön­kormányzat az állatsimogatót. Kecskék, birkák, libák, kacsák, tyúkok, gyöngyös, nyulak, macs­­kák élnek egymás mellett békében, barátságban. A kecskéknél most elérkezett a bébibumm időszaka – vezetett körbe bennünket az állatsimogató udvarban Lőrincz Tibor polgármester. Három anyaál­latnak eddig hét kis kecskéje született, és még további há­­rom anyakecske vár a „szülőszobában”.

Kormi és négy gidája jól vannak. A kicsik, ha ébren vannak, és nem esznek éppen, akkor szökdécselnek az anyjuk körül. Fotó: Kovács Erika

– Korminak négyes ikrei szü­­lettek. A kis kecskék apja, Bik­­fic, kölcsönben járt nálunk, csak a fedeztetés idejére. Na­gyon meglepődtünk, amikor kedden délelőtt Korminknál sorban egymás után jöttek a kicsik. Nem győztünk rájuk cso­­dálkozni – mesélte Czoller Lászlóné Rozika, a kecskék gon­­dozója.

–Az elsőszülött a fekete-fehér tarka, őt Esztikének neveztük el. A másodszülött a teljesen fe­kete Lucifer. Harmadikként a fekete-barna Negró bújt elő, majd utoljára az ugyancsak fekete-fehér Senorita. Senorita icike-picike, akkora volt a testhossza, mint egy 36-os papucs. Csak pipiskedve éri el az anyja emlőit, de nagyon iparkodik.

Mind a négy kis gida egészséges és eleven. Nem volt őket egyszerű lefotózni, mert valamelyik mindig kiszökdécselt a képből. Az állatsimogatót bár­ki meglátogathatja, a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában