Friss hírek

2020.06.04. 11:11

Nincs többé Csongrád megye tábla, lecserélték őket – Fotók

Csütörtök reggel kitették a Csongrád- Csanád megye táblákat.

delmagyar.hu

Kistelek 2020.06.04. a Magyar Közút munkatársai kicserélik a régi Csongrád megye táblákat az új Csongrád - Csanád megye táblákra az 5-ös úton Kistelek és Kiskunfélegyháza között fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Korábban beszámoltunk róla, hogy Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye.

– Trianon igazságtalan békediktátuma 100 évvel ezelőtt mély sebet ejtett hazánkon, lelkünkben pedig olyan mély nyomot hagyott, ami talán soha nem begyógyul be. Erre némi gyógyír lehet, hogy Trianon századik évfordulóján szűkebb otthonunk már Csongrád–Csanád megye lesz – mondta a megyei kormánymegbízott a múlt heti sajtótájékoztatón, ahol hivatalosan is bejelentették a névváltozást.

 

Csütörtökön reggel megkezdték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a megyetáblák cseréjét. Kollégánk az 5-ös főút 132-es kilométerszelvényében, Kistelek és Kiskunfélegyháza között fényképezte le a cserét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában