Friss hírek

2020.07.09. 14:50

Az autósokat is nagyban érinti, hogy felújítják a 4-es villamos vonalát

A nyári menetrend viszont nem módosul, ugyanazok lesznek az indulási idők. Részletek a cikkben!

K. A. R.

Augusztus közepéig pótlóbuszok járnak az Anna-kúttól Kecskésig. Fotó: Kuklis István

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kuklis István

Hétfőtől pótlóbuszok közlekednek az Anna-kút megállóhely és Kecskés végállomás között, ugyanis a Vám téri kitérő és a Szabadkai úti megálló között vágányrekonstrukciós munkálatokat végeznek egészen augusztus 14-ig. Ahogy az korábban is történt, Kecskés végállomás esetén a Horgosi úton állnak meg a buszok egy ideiglenes megállóhelyen, valamint innen indulnak majd az Anna-kút irányába is. Szintén ideiglenes megállóhelyet hoznak létre a Petőfi Sándor sugárúton, a Vitéz utcai villamos megállóval szemben.

A nyári menetrend viszont nem módosul, ugyanazok lesznek az indulási idők. A pótlóbuszról az Anna-kútnál lehet majd átszállni a villamosra. Indulás előtt érdemes a Szegedi Közlekedési Kft. oldalán tájékozódni a részletekről.

Augusztus közepéig pótlóbuszok járnak az Anna-kúttól Kecskésig. Fotó: Kuklis István

Az autós forgalmat is érinti majd a munkálat, hiszen a Tarjánból érkező Tátrák a Tisza Lajos körút – Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében tudnak csak megfordulni, ami nem lesz egyszerű és rövid időn belül megoldható feladat. Így a volán mögött ülőknek tovább kell majd a piros lámpánál várakozniuk.

A városüzemeltetési bizottság döntése szerint az önkormányzat saját forrásból javítja ki a vágányhibákat 17 millió 583 ezer forintból. Az elavult, „c-sínes” rendszerű pályában a síneket és a sínleerősítéseket kell kicserélni a használati idő meghosszabbítása érdekében. Ellenkező esetben a pályahibák már balesetveszélyesek lehetnek, valamint olyan sebességkorlátozás válik indokolttá, ami a menetrend betartását ellehetetlenítené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában