Egészségnap az ásotthalmi játszótéren

2020.07.28. 14:12

Az egészséges ételeket és a biztonságos közlekedést népszerűsítették – Galéria

A csillámtetkónál és a dupla csúszdás ugrálóvárnál volt a leghosszabb a sor a keddi ásotthalmi nyári egészségnapon. Az egészséges szendvicsekért nem tülekedtek az óvodások és iskolások, pedig a lazacos, a zakuszkás és az ajváros rukkolás nagyon finom volt.

A. T. J.

Minden volt, ami fontos az ásotthalmi nyári egészségnapon: csillámtetkó, óriás bubifoci, ugrálóvár és kézműveskedés. Fotó: Kuklis István

Nyári egészségnapra és Közlekedj biztonságosan elnevezéssel közlekedésbiztonsági programra várták a gyerekeket és szüleiket a Szemünk Fénye játszótéren a falu központjában. A résztvevőket a rendezvény hivatalos hangosítója, az ötödikes Farkas Levente köszöntötte, aki felsorolta a programokat és mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Papp Renáta alpolgármester elmondta, az egészséges életmód népszerűsítése mellett az is fontos, hogy a biztonságos közlekedés alapjaival megismerkedjenek a gyerekek, hiszen hamarosan végeznek a főutca felújításával, ahol kerékpárút is lesz. Páricsi Beáta, a művelődési ház munkatársa pedig azt árulta el, hogy aznap reggel még azt sem tudta, hogy készül a csillámtetkó, ennek ellenére mindenki elégedetten távozott tőle.

Egyáltalán nem zavarta a labda az óriásbuborék foci résztvevőit, akik azzal voltak elfoglalva, hogy egymásnak ütközzenek az óriásbuborékokkal. Kicsit arrébb a Szent István-szobornál a közlekedésbiztonsági rendezvényen kerékpáros, görkorcsolyás, gördeszkás és rolleres ügyességi feladatokkal várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában