Munkálatok miatt késtek a vonatok

2020.07.02. 15:26

A délutáni órákban helyreállhat a menetrend

Helyreállították a sérült kábeleket, így ismét működik a biztosítóberendezés a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között.

delmagyar.hu

Szeged – Nagyállomás, indul a régi intercity kocsikkal a MÁV Budapestre közlekedõ gyorsvonata. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Friss: A menetrend fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon, kora délután még késésekre, járatelmaradásokra kell számítani – írták.

Korábban írtuk: A közlemény szerint hajnaltól kábelvágás miatt nem működik a biztosítóberendezés a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar között, azon a szakaszon, ahol felújítás miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A műszaki hiba miatt a Nyugati pályaudvar és Zugló megállóhely között, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon 30-50 perces késésekre és járatelmaradásokra kell számítani. A késések csökkentése érdekében a szegedi InterCityk csak Ceglédig közlekednek és onnan indulnak vissza. A záhonyi és a lajosmizsei vonalon is több vonat rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispestig közlekedik és onnan indul vissza a vidéki célállomások felé.

A sérült kábelek helyreállítása miatt várhatóan délig kell korlátozásokra számítani a ceglédi vonal fővárosi szakaszán – írta a Mávinform. A vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a BKK járatait vegyék igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában