Friss hírek

2020.07.29. 11:51

Csak a Szabadtéri igazgatójától vonták meg a prémiumot

Az éves alapbérük 30 százalékát kapják most meg az önkormányzati cégek vezetői, ha teljesítették a prémium feladatot és nem voltak veszteségesek. Herczeg Tamás egy forintot sem kap így. Újabb ingatlanok bérbevételére is pályázatot írtak ki fiatalok számára.

K. A. R.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Veszteséges volt a Szegedi Szabadtéri Nkft., 104, 5 millió forintos hiánnyal zárták a 2019-es évet, ezért nem kap igazgatói prémiumot idén Herczeg Tamás, a társaság igazgatója, hiába teljesítette a prémium feladatokat a cég – ez derült ki a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. A vezető már 2018-ban jelezte, hogy problémáik vannak, valamint tavaly év közben is szólt, sőt többször kérték, hogy a várostól kapott működési támogatás összegét emeljék meg, hiszen 15 éve ugyanannyi, de hiába.

Nem kap igazgatói prémiumot idén Herczeg Tamás. Fotó: Frank Yvette

Herczeg Tamáson kívül szinte az összes önkormányzati cég vezetője megkapja az éves alapbérének 30 százalékát jutalomként. Kivétel ez alól Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. igazgatója, akinek nem sikerült elérnie, hogy 6 százalékos legyen a televíziós szolgáltatásukból származó bevétel emelkedése, 5 százalékot produkáltak. Így ő 28,8 százalékos prémiumot kap. Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az elvártaknak csak felét teljesítette, így az éves átlagbérének 15 százalékát viheti haza prémiumként.

Az ülésen kiderült, a legtöbb cégvezető évente bruttó 8 millió 400 ezer forintot keres, ami Szécsényi Rózsa alpolgármester szerint más, milliárdos bevétellel rendelkező cégek vezetőinek fizetéséhez képest kevés. Most bruttó 2 millió 520 ezer forintos jutalmat kapnak azok a vezetők, akik minden feladatot teljesítettek. Szabó Bálint képviselő szerint a megszorítások időszakában nem kellene elfogadniuk a pénzt.

Szó volt még arról is, hogy az IKV Zrt. újabb 3 lakás bérlésére ír ki pályázatot fiataloknak. Az ingatlanok a Cserzy Mihály és a Tápai utcában találhatók. Döntöttek továbbá két nyugdíjas garzonházakban való elhelyezéséről, valamint arról, hogy egy szolgálati lakásból telephelyet csinál a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. a Vértói út 27. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában