SZIN, Deja Vu

2020.07.31. 08:02

Mi lesz a fesztiváljegyekkel?

Nem lehet megtartani augusztus végén a megye legnagyobb fesztiváljait. A szervezők folyamatosan egyeztetnek arról, hogy miként váltják vissza az előre megváltott jegyeket, bérleteket.

Kiss Anna

Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár.

Fotó: Karnok Csaba

Augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb létszámú zenés-táncos eseményeket tartani – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

– Nagy csalódás, hogy idén nem rendezhetjük meg au­gusztus 26-a és 29-e között a Szegedi Ifjúsági Napokat, de természetesen megértjük az egészségügyi kockázatokat – nyilatkozta lapunknak Kolonics Erika, a SZIN főszervező­­je, miután csütörtök délelőtt a Kormányinfón elhangzott, hogy nem lehet 500 főnél na­gyobb létszámú eseményeket rendezni augusztus 15. után sem.

Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár.
Fotó: Karnok Csaba

A főszervező elmondta, fo­lyamatosan tájékoztatják a fesztiválozókat a közösségi oldalakon, hogy a már megváltott jegyeket és bérleteket hol és mikor lehet majd visszaváltani, vagy jövőre hogyan lehet felhasználni azokat. A tervek szerint a jövő hét elején jelenik meg egy részletes bejegyzés a témában.

Kolonics Erikától megtudtuk, jelentős bevételkiesés számukra, hogy nem rendezhetik meg a fesztivált. Tavaly öt nap alatt, több mint 100 ezer ember bulizott a Partfürdőn, most is hasonlóan alakult az elővételben eladott jegyek száma.

Volt olyan előadó, akinek már előre el kellett utalniuk a fellépési díjának egy részét, például Jason Derulónak és John Newmannak is, ilyen vis maior esetekben azonban a művészek visszatérítik az előlegeket. Kolonics Erika hozzátette, a kormány döntése értelmében csak 2021-ben lehet SZIN, ha nem szól közbe ismét valami.

A nosztalgiafesztet jövőre pótolni szeretnék.
Fotó: Karnok Csaba

A Deja Vu fesztivált augusztus 20-a és 22-e között szervezték volna meg, több ezer jegy és bérlet kelt el, most ezeket is vissza kell váltaniuk a szerve­zőknek. Lapunknak Kovács Ádám főszervező azt mondta, hogy jelenleg egy megbeszélés zajlik arról, miként kapják majd vissza a pénzüket az emberek.

– Több opción is gondolko­zunk, amit majd igénybe ve­­hetnek: visszaválthatják, vagy vouchert, azaz utalványt kap­­nak cserébe, amit jövőre hasz­­nálhatnak fel, illetve azt is választhatják, hogy a pénzt támogatásként ajánlják fel. Türelmet kérünk mindenkitől, a közösségi oldalunkon hírt adunk majd arról, milyen opciók mellett döntöttünk – nyilatkozta lapunknak.

Kovács hangsúlyozta, hogy emiatt nemcsak nekik, hanem az alvállalkozóiknak, például a színpadépítőknek, a hang- és fénytechnikusoknak, valamint a vendéglátósoknak is jelentős bevételkieséssel kell számolniuk. A fesztiválszervező hozzátette, már biztos, hogy jövőre a Partfürdőn rendezik meg a fesztivált, ami még nagyobb volumenű lesz, mint az idei lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában