Helyi közélet

2020.07.05. 10:46

Kutyafuttatók épülnek

Huszonkettőre bővül nyáron a szegedi kutyafuttatók száma, ugyanis a közgyűlés pénteki döntése szerint a Bécsi körút 33. szám alatt, valamint Kiskundorozsmán, a Jerney utcában is futtató épül. Ezek létrehozását rendelet szabályozza, ezt módosította most a város, így ez a két helyszín is bekerült most már a szabályzatba.

K. A. R.

Játszótér lesz a kutyáknak Kiskundorozsmán a kihasználatlan területből.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Lapunk kérdésére Mihálffy Béla önkormányzati képviselő elmondta, jogos igény a dorozsmaiak részéről, hogy kutyafuttató épüljön a Barátság és a Dobos utca környezetében. A közeli játszótérről szülői kérésre ki vannak tiltva az ebek.

Játszótér lesz a kutyáknak Kiskundorozsmán a kihasználatlan területből.
Fotó: KUKLIS ISTVÁN

– Az elmúlt tíz év során ez nem volt kardinális kérdés, hiszen a legtöbben kertes házban élnek, így van hol futnia, játszania a kutyáknak. Azonban csaknem 200 társasházi lakás található az említett két utcában, a családokkal pedig több tucat kis termetű kutya lakik, amiknek nagy mozgás­igénye van. Ezért döntöttünk úgy Fodor Antal képviselőtársammal, hogy forrást különítünk el a képviselői keretünkből erre a célra – tájékoztatta lapunkat.

Összesen 1,3 millió forintba kerül majd a dorozsmai futtató, ami 30-szor 12 méteres lesz. Szemetest és padot is kihelyeznek, valamint jövőbeni terve a képviselőknek, hogy funkcionális játékokat is telepítenek a kutyáknak.

A Jerney utcában és a Bécsi körúton is néhány hónap múlva birtokba vehetik a házőrzők a játszóterüket, amiket a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. alakít ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában