Harminc év alatt

2020.07.30. 14:55

Ilyen lesz Szeged 2050-ben, ha nem vigyázunk

Online indít szemléletformáló kampányt a szegedi önkormányzat egy uniós forrásból zajló projekt részeként – közölte Nagy Sándor alpolgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón.

K. A. R.

Forrás: Szeged Vision

Azt mutatják meg, hogy 2050-re hogyan fest majd Szeged, ha nem vigyázunk a környezetre. Öt helyszínt szemléltetnek a Szeged Vision nevű weboldalon.

Kiszáradt Tiszáról, porviharról, gyilkos hőhullámokról, tűzvészről és élelmiszerválságról láthatunk képeket a szakemberek szemléltetésében.

Gál Tamás, az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék egyetemi docense szerint itt az ideje a cselekvésnek. Mint mondta, a számítások szerint másfél fokos globális hőmérséklet növekedés várható, a cél az, hogy ez 2100-ra valósuljon meg, és utána ne emelkedjen tovább. Azonban egyes számítások szerint akár a 2020-as évek végére elérhetjük, ezért reális kép lehet az, amit az új honlapon láthatunk – tette hozzá.

Nem túl jó kilátások...Fotó: Szeged Vision

Szó volt a sajtóeseményen arról is, hogy uniós támogatások segítségével számos fejlesztést hajtottak már végre a városban a klímavédelem érdekében. Ilyen volt a lakótelepek hőszigetelési programja, aminek folytatása a most zajló geotermális fűtésrendszer kiépítése. A kerékpárforgalmi fejlesztések, valamint a felújított bölcsődékre, óvodákra, iskolákra szerelt napelemek is ezt a célt szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában