Hónapok óta bántalmazta őket

2020.07.21. 09:36

Nagymamáját és édesanyját is verte a szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki több mint fél éve zaklatta és bántalmazta nagymamáját és édesanyját.

Forrás: DM

A férfi 2019 februárja óta él együtt édesanyjával és nagymamájával egy szegedi lakásban. A tavalyi év végén előzetes szóváltást követően a férfi mind a nagymamáját, mind pedig az édesanyját több alkalommal megpofozta. Ezt követően is rendszeresek voltak az agresszív magatartások mindkét sértettel szemben, amelyek során a gyanúsított kiabált velük, szidalmazta őket, illetőleg csapkodta az ajtót, beleütött a falba.

A gyanúsított 2020. július 15. napján ittas állapotban ismételten bántalmazta a 80 éves nagymamáját, akit a karjánál fogva ragadott meg és lökött az ágyra. Bántalmazta továbbá a férfi az édesanyját is, akinek a fejét az ablak sarkába ütötte. A vérző sérülések miatt a férfi a bántalmazással egy rövid időre felhagyott, azt követően azonban tovább pofozta a sértetteket. A férfi édesanyja megpróbált a lakásból elmenekülni, de őt a szekrény mögé szorította be.

A bántalmazásoknak másnap sem lett vége, a gyanúsított leszaggatta az édesanyja ruháit, többször megütötte. Ugyancsak bántalmazta a sértett védelmére kelő nagymamát is, akit fojtogatni is kezdett. Mindezeket követően a gyanúsított leakasztotta a wc ajtaját és azt rádobta a sértettekre, amit azonban sikerült kivédeniük.

A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában