Friss hírek

2020.07.06. 16:56

Vizsgálódnak a szentesi Központi Konyha körül

A városi közétkeztetés és a Központi Konyha pillanatnyi helyzetéről adtak tájékoztatást az önkormányzati képviselői. Kiderült, több ügyben is vizsgálódnak, de konkrétumok egyelőre még nem hangzottak el. Egy biztos, új vezetővel próbálnak változtatni a konyha megítélésén.

Majzik Attila

Szentes – Őszre ígér tisztább képet Pásztor Antal és Hornyik László. Fotó: Majzik Attila

Tavaly novemberben indított a szentesi szülők egy csoportja petíciót és kért segítséget a városvezetéstől a Központi Konyha által biztosított étel mennyisége, minősége és kinézete miatt. Ezt követően a konyha akkori vezetője, Nyári János az iskolákkal és óvodákkal egyeztetve változtatott a menün.

Nem ízlett a főztjük

Az önkormányzat képviselői, Pásztor Antal és Hornyik László Károly a petíció elindulása után kezdték meg a vizsgálódásukat a Központi Konyhán. Mint elhangzott, a szülői panaszok indokolták a további vizsgálatokat, valamint az is, hogy nagy volt a dolgozók körében a fluktuáció, de az is szemet szúrt a képviselőknek, hogy évente átlagosan 17-19 millió forint veszteséggel működött a konyha, miközben a korábbi években körülbelül nullára kijöttek.

Új szelek fújnak

A további vizsgálatokat az is lehetővé tette, hogy a Központi Konyhát működtető Szentes Városi Szolgáltató Kft. élén is változás állt be, Nagygyörgy Zsoltot Holman István váltotta, Pásztor Antal pedig mint a kft.-t felügyelő bizottság elnöke lát bele jobban a folyamatokba. Nemrég a konyha vezetése is távozott közös megegyezéssel, az új vezetőt két hete nevezték ki: ezentúl Gyovai Gáspárné vezeti a szentesi közétkeztetést.

Szentes – Őszre ígér tisztább képet Pásztor Antal és Hornyik László. Fotó: Majzik Attila

– Több hiányosságot is feltártunk, például érdekes árréssel történetek a beszállítások, úgy látjuk, hogy gazdaságosabbá tehető a konyha. A fluktuáció is nagy volt, de ennek az okairól most nem szeretnék beszélni. Az új vezető egy olyan szakember, akivel szeretnénk, ha a konyha korábbi rossz híre – aminek akár volt alapja, akár nem volt – megváltozzon. Fontos számunkra a szülők véleménye, de az is valószínű, hogy sosem lesz mindenki teljesen elégedett – vázolta a helyzetet Pásztor Antal.

A tájékoztatón jelenlévő Szűcs Ildikó önkormányzati képviselő az elhangzottakhoz hozzátette: fontosnak tartják, hogy a gyermekétkeztetést is végző konyha a korábbinál szorosabban együttműködjön a szülőkkel, a véleményük egyfajta kontroll lesz majd a konyha életében.

Őszre tisztábban látunk

Kérdésünkre a képviselők elmondták, egyelőre nem szeretnék a nyilvánosságág elé tárni, hogy találtak-e gazdasági visszaéléseket, mivel még folyamatban lévő ügyekről van szó. A feltárt hiányosságokat és a még hátralévő belső ellenőri vizsgálat eredményét augusztus végén, szeptember elején hozzák majd nyilvánosságra, az ellenőrzésük tapasztalatait egy összefoglaló jelentésben teszik majd közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában