Még az idén kerül rá uszadékterelő

2020.08.17. 19:10

Lezárult az eljárás a kishajókikötő ügyében

A június végi marosi árhullám idején, megírtuk, bajba került az idén üzembe helyezett újszegedi kishajókikötő a Partfürdőn.

F.J.

20200622 Szeged Kommunális szemetet, hulladékot, petpalackokat, uszadékot sodor a megáradt Maros az áradó Tiszára, veszélyeztetve a kikötőmólókat. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

A folyó által lehozott rengeteg uszadék, hulladék uszadékterelő híján megrekedt a part és az északi móló között, amit partra kellett vinni. A további problémákat a KÉSZ holding uszálya előzte meg: amíg tartott az árhullám, a kikötő fölött felfogta és a sodorvonalba terelte az uszadékot.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság állampolgári bejelentés nyomán közigazgatási eljárást indított. Információink szerint az eljárást megszüntették. Kérdéseinkkel megkerestük a tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságot, valamint Jávorszky Ivánt, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Média és Rendezvényközpont igazgatóját.

Az áradó Maros uszadéka okozott bajt az új kishajókikötőnél június végén.
Fotó: Karnok Csaba

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság válaszában az állt: az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta. Megállapították, hogy az úszómű a Hajózási Hatóság által előírt hatósági és üzemeltetési engedélyekkel rendelkezett, az üzemeltetés a kikötő rendnek megfelelően működött. A vizsgálat alatt a kikötő nem üzemelhetett. Újraindítása a Hajózási Hatóság engedélye alapján történt.

Jávorszky Iván elmondta: a kikötőt a vizsgálat után újra használatba vehették a kishajósok. Ahogy korábban is megírtuk, a móló és a part között felgyűlő uszadék problémáját uszadékterelő felszerelésével tudják megoldani. Ennek terveztetése folyamatban van. Még az idén felkerül az úszóműre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában