Szeged

2020.08.27. 11:00

Pályaorientációs tanévnyitót tartottak a Vedresben

A Szegedi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pályaorientációs tanévnyitót tartott szerdán Szegeden a Vedres István Technikumban. A rendezvényt a szakképzési centrum tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézményeinek fejlesztése program keretében tartották.

Munkatársunktól

A házigazdák az általános iskolák igazgatóit, a 7-8. osztályok osztályfőnökeit, a pályaválasztásért felelős munkatársakat és azokat az érdeklődő pedagógusokat várták, akik a továbbtanulás támogatásával, a változásokkal és a pályaorientációval kapcsolatosan szerették volna frissíteni tudásukat.

Meghívóként Erdélyi Margit a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója is köszöntötte a megjelenteket, majd Révész Fodor Gabriella pályaválasztási tanácsadó beszélt az osztályfőnöki pályaorientációs munka támogatásáról. Szólt a Pedagógiai Szakszolgálat tapasztalatairól és a 2020/2021. tanév feladatairól, aktualitásairól is.

Az általános iskola végén a pályaorientáció támogatásának lehetőségeiről Lucza Sárközy Virág pszichológus beszélt. A megújult szakképzésben rejlő lehetőségekről a főigazgató asszony és szakmai helyettese, Gyömbér Márta tartott előadást. Siposné Magony Mária, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkaerőpiaci referense a szakképzés világának pályaorientációs gyakorlatáról beszélt, míg az Agrárkamara pályaválasztási szerepéről Szabó Zoltán képzési referens osztotta meg tapasztalatait. További előadások után négy szekcióban folytatódott a szerdai szakmai workshop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában