Nemzetiségi pályázatok a szegváriaknak

2020.08.09. 16:02

Pozitív példát mutatnának

T. Sz.

Példamutató programokkal szólítják meg a szegváriakat és más önkormányzatokat a település vezetői. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, Varga Ferenc kérdésünkre elmondta: szeretnék, ha a nemzetiségi hagyományok és a kultúra ápolása nem pusztán egy-egy közös bográcsos, főzős programot jelentene. Ezért hirdették meg a Nemzetiségi rajzversenyt és a Tiszta udvar, rendes ház elnevezésű pályázatot. Nem pusztán a romák jelentkezését várják, sőt, kifejezetten örülnének, ha minél többen csatlakoznának a felhívásokhoz. Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz a két társadalmi réteget – hangsúlyozta a szegvári képviselő.

A Tiszta udvar, rendes ház pályázattal a lakókörnyezet fejlesztését, a zöldfelületek gondozását ösztönzik, szeptember 30-i jelentkezési határidővel. A résztvevőket induló csomaggal segítik, a legjobbakat díjazzák. A Nemzetiségi rajzpályázattal a roma kultúra és a hagyományok továbbadására várják az érdeklődőket. A szabadon választott technikával, nemzetiségi témakörben elkészített műveket szintén szeptember 30-ig fogadják a polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában