Szívesen tennének egy újabb kört

2020.08.15. 16:52

Sárkányhajóba ültek a látássérültek – Galéria

Vízre szállt a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének néhány tagja a szegedi Partfürdőn. Nem is akármiben, hanem egy igazi sárkányhajóban próbálhatták ki, hogy milyen érzés a folyó közepén evezni. A kezdeti óvatosság után szinte mindeni azt mondta, hogy ha tehetné, újra hajóba ülne.

delmagyar.hu

Gyorsan összehangolódott a csapat, ment a közös evezés.

Fotó: Frank Yvette

Nem mindennap látni a szegedi Partfürdőn gyengénlátókat, főleg nem olyanokat, akik azt tervezik, hogy a vízre szállnak egy sárkányhajóban, ahol ők lesznek az evezősök. Most szombaton pedig pontosan ez történt. A Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének húsz tagja vállalkozott arra, hogy Kipper György, a Tiszavirág Sport Egyesület elnöke segítségével kipróbálják azt, amit még soha: a sárkányhajózást.

A csapat eleinte bizonytalan volt egy kicsit, de a feszültség hamar oldódott, és egy rövid oktatás után már a hajóban is ültek a bátor vállalkozók.

- Én nagyon örültem a lehetőségnek, nem volt még hasonlóban részem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen élmény lesz, és, hogy mennyire tudunk együtt evezni. Biztosan lesz olyan jó élmény, mint korábban a sárkányrepülőzés, azt is újra ki szeretném próbálni a haverokkal is – mondta még az indulás előtt Pintér Norbert.

Rajta egy csepp aggodalom sem látszott, és aki kicsit is tartott az új kihívástól, hamar megnyugodott, miután Kipper György mindenkit ellátott a megfelelő információkkal.

A látássérültek két csoportban szálltak hajóra: segítők, az egyesület elnöke és Kipper György. A hajóba szállás után kiderült, hogy itt is csak a kezdet nehéz. Miután kifutott a hajó, a csapatok percek alatt összehangolódtak, és a túra végén szinte alig akartak kiszállni belőle.

Kipper György elmondta, hogy nagyon szívesen segíti az ilyen kezdeményezéseket.

- Persze itt másként evezünk majd mint egyébként. Nem tűztünk ki konkrét célt, és távot sem, ez attól függ, hogy hogy bírják a csapatok az evezést – tette még hozzá.

A Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete a Tesco „Ön választ, mi segítünk” című pályázatán nyert támogatást erre a programra.

- A célja a programnak az, hogy örömet szerezzünk, és egy kicsit közelebb hozzuk a gyengén látókat a szabadidős programokhoz. Nem a kihívások miatt vagyunk itt, mert az nekünk bőven adódik a mindennapokban is, hanem azért hogy legyen egy jó napjuk. Kipróbálhassanak olyat, ami izgalmas, érdekes – mondta az egyesületi elnök.

Ballai Anna Mária hozzátette, hogy a legtöbb ember, amikor sportolni, kikapcsolódni, feltöltődni szeretne, sok lehetőség közül választhat, számára könnyen elérhető számtalan program. A látásukban akadályozott emberek sokkal kevesebb nekik is megfelelő és megközelíthető esemény között válogathatnak.

Az egyesület tagjai egyébként ugyanennek a pályázatnak köszönhetően nem is olyan régen a sárkányrepülőzést próbálhatták ki a Szegedi Repülőtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában