Az Anna-kúton helyreáll a rend

2020.08.15. 10:03

Újra Kecskésig jár a 4-es villamos

A mai üzemkezdettől feloldják a vágányzárat, és újra a teljes vo­­nalán jár a 4-es villamos – közölte a Szegedi Közlekedési Kft. Ugyanekkortól az Anna-kúti csomópontban a trolibuszok és az autóbuszok ismét az eredeti megállóhelyükön állnak meg. Az ideiglenes megállók megszűnnek ezen a vonalon.

S. Z.

20200713 Szeged Elindult a villamospótlás reggel a 4-es villamos vonalán. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A villamos azért nem járt a múlt hónap közepétől, csak Tarján és az Anna-kút között, mert a Vám téri megálló közelében felújították a vágányokat. Erről Majó-Petri Zoltán, az SZKT igazgatója korábban elmondta, hogy több mint 200 méter hosszúságú, egyvágányú pályaszakaszon újítják fel a villamospályát. A villamossíneket cserélik, a MÁV-tól 2019-ben beszerzett használt, de városi felhasználásra alkalmasnak minősített sínekre. Lecserélik a sínek rögzítését is, a végén pedig „beszabályozzák a vágányszakaszt”.

– A felújítás bruttó költsége meghaladja a 20 millió forintot. Így szeretnénk elérni, hogy az érintett megállók között sebességkorlátozásra ne legyen szük­­ség a jövőben. A következő évek­­ben a 4-es ­villamosvonal újabb és újabb szakaszán lesznek ilyen vágányzárral járó fel­­újítások – tette hozzá az igaz­­gató.

A villamosokat az SZKT az Anna-kút és Kecskés között buszokkal pótolta. A csatlakozás viszonylag jól működött, de persze pár perces késések akadtak, már csak az átszállás nehézségei miatt is. Az átszálláskor egyébként nem kellett új jegyet érvényesíteni, viszont a másik járművön is le kell bélyegeztetni az automatával, csak a másik oldalán.

Közben azt is bejelentették, hogy a 4-es villamos is új menetrend szerint közlekedik mától. A legfontosabb változás talán az, hogy a legutolsó járat 23 óra 10 perckor indul a korábbi 22 óra 35 perc helyett.

Viszont egységesítik a hétvégi menetrendet, ami azt je­lenti, hogy szombaton délelőttönként nem járnak sűrűbben a villamosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában