Augusztusra ígérték

2020.08.07. 11:30

Várni kell még a futókörre a Vértónál

A tervek szerint augusztusra kellett volna elkészülnie a futókörnek a Vértónál. Azonban a kivitelezés még mindig tart, de a nyomvonal már kirajzolódott.

K. A. R.

Nyomvonal már van, a rekortánborítás még hiányzik.

Fotó: Frank Yvete

Egy kilométer hosszú és másfél méter széles rekortánpálya épül a Vértó köré az Országos futópálya-építési programban. Azonban nagyon úgy tűnik, várni kell még arra, hogy modern borítású futó­körön kocoghassunk, ugyanis a munkálatok még nem fejeződtek be a tó körül.

A kivitelező Harmath és Társai Kft. az április 24-i munkaterület-átadás után kilencven napot kapott a beruházás elvégzésére, így július végéig el kellett volna készülniük. Ez viszont nem történt meg, egy­előre a nyomvonalat alakították ki, az aszfalt és a műanyag keverékéből előállított anyaggal még nem töltötték fel. Ottjártunkkor sem zajlott nagy erőkkel a munka, csupán 1-2 építőipari dolgozóval találkoztunk.

Nyomvonal már van, a rekortánborítás még hiányzik.
Fotó: Frank Yvette

A tervezett futókör a Zöld város kialakítása Vértó és környéke akcióterületen című projektben volt benne eredetileg. Azonban az Országos futópálya-építési programban lehetővé vált a megvalósítása, így a források és feladatok racionalizálása érdekében kiemelték a Zöld város projektből. Összesen 109 millió 269 ezer forintból épül meg a futókör, ebből 45 millió forintot a programban nyert el az önkormányzat, ezt egészítették ki 64 millió 269 ezer forint önerővel.

Az építkezés során csak invazív vagy gyomfákat, illetve a beteg növényeket távolítják el. A futókör nyomvonalát úgy alakították ki a tervezők, hogy a lehető legkevesebb növényt érintse. Az önkormányzat beszámolója szerint 8 fát ültetnek és 8 négyzetméternyi cserjét telepítenek át.

A pálya elkészültével sem áll meg a munka a Vértónál, ugyanis a tervek szerint jövő nyáron elkezdődik a Zöld város projekt is uniós forrás segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában