Helyi közélet

2020.08.19. 16:30

Zárt körű falunapok Ásotthalmon

Csak ásotthalmi lakcímkártyával rendelkezők látogathatják idén a falunapokat, amit Toroczkai László polgármester döntése értelmében azért rendeznek meg, mert a faluban nincs egyetlen koronavírusos sem.

Arany T. János

20200604 Szolnok A nemzeti összetartozás napját ünnepelték Szolnokon. Trianon 100. Trianoni megemlékezés a Tiszai hajósok terén. Képen: Magyar címeres zászló Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Fotó: Mészáros János

– Mivel ásotthalmi személyről egyetlenegyről sem tudok, és mivel csak ásotthalmiak lesznek ott a rendezvényen, ezért minimálisnak érzem a kockázatot. Sokkal nagyobb veszély az, hogy hasonlóan más alföldi településekhez na­gyon sok, több száz román, ukrán állampolgárságú vendégmunkás állomásozik Ásott­­halmon és környékén. Itt vannak közöttünk, bemennek a boltba. A héten épp egy ilyen román állampolgárt küldtünk ki a dohányboltból, mert természetesen maszk nélkül ment be – magyarázta Toroczkai.

Azt, hogy csak helyiek menjenek ki a rendezvényre, a 18 fős polgárőrség és szükség szerint a rendőrség segítségével ellenőrzik majd. A polgármester a rendezvényen várható tömeg létszámáról azt mondta, hogy általában olyan ötszázan szoktak lenni a falunapokon, és nagyon meglepődne, ha há­­romezren jelennének meg. Toroczkai azt is elárulta, hogy az eredeti terveik között volt olyan sztárfellépő, aki nagyobb tömeget vonzott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában