A falunapon adták át a díjakat

2020.09.03. 18:32

Ásotthalmon elismerésben részesültek, rengeteget tettek a közösségért

Elismeréseket adtak át a közelmúltban az ásotthalmi falunapokon. A díjazottak mindegyike odaadó munkájával, tevékenységével érdemelte ki a nagyközség megbecsülését.

Munkatársunktól

A mezőőrök is elismerést vehettek át, munkájukat a Közbátorságért-díjjal jutalmazták.

Fotó: Rácz Ildikó

A díszpolgári címet Dombovári Artúr Tamásné vehette át, akit életútja meghatározó állomásai mindig településéhez kötötték. A művelődési ház igazgatójaként tevékenykedett 27 éven át, 2000-ben alapfokú művészeti iskolát alapított, majd családi napközit működtetett, 2013-ban pályázott a Homokháti Szociális Központ Ásotthalmi tagintézmény vezetői pozíciójára, ahol nyugdíjba vonulásáig a dolgozott. Lelkiismeretes és odaadó munkájával nagymértékben hozzájárult a település szociális és gyermekvédelmi ellátásának stabilitásához.

A mezőőrök is elismerést vehettek át, munkájukat a Közbátorságért-díjjal jutalmazták.
Fotó: Rácz Ildikó

Bodor Kálmánnénak, az Ásotthalmi Asszonykórus alapítójának tevékenységéről posztumusz díjjal emlékezett meg a település.

Ásotthalomért Érdemérmet kapott Bálint László tanyagondnok, önkormányzati képviselő és Fodor Nándor Imréné Papp Zsuzsanna óvodavezető-helyettes. Bálint László 1997-től falugondnokként, később tanyagondokként szolgálta és szolgálja a települést. A szociális területen végzett munka mellett részt vesz a tanyagondnoki pályázatok előkészítésében, lebonyolításában is. 10 éve a tanyagondnoki szolgálat vezetője, koordinátora, tagja az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, alapító tagja az Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének. Munkáját 2008-ban miniszteri dicsérettel ismerték el.

Fodor Nándor Imréné 1993 szeptemberében került képesítés nélküli óvónőként az intézménybe. 2009-2017 között a „Tölgyfa Óvoda Szakmai Munkaközösség” vezetője volt.

2017. szeptemberétől óvodavezető helyettesi feladatokat lát el, segítve az óvodavezető munkáját. A pedagógusok előmeneteli rendszerében 2018-ban sikeres minősítő vizsgát tett. Tevékenységével, gyermekszeretetével példát mutat mindenki számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában