A tanyájukra beosonókra a kutya lett figyelmes

2020.09.25. 12:20

Hegyiék sikeresen elriasztották a betörőket – Fotók

A Csengele, Kistelek és Balástya környéki tanyavilágban a közelmúltban lajosmizsei páros fosztogatta az ingatlanokat. A már rendőrkézre került bűnözők a csengelei Hegyiéknél sikertelenül próbálkoztak, a feleség – a kutya riasztására – elijesztette őket.

Imre Péter

Hegyiék sikeresen elriasztották a betörőket. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Nem felejtem el soha: szeptember 10-én hajnalban történt, amikor bejöttek a tanyánkra, és gondolom, nem azzal a szándékkal, hogy hozzanak valamit – mondta a férjével, Hegyi Ferenccel és három gyerekével élő Hegyi Bernadett.

– Két óra 35 perckor arra ébredtem, a kisebbik kutyánk nagyon fog, vagyis ugat, úgy, mint amikor őzet észlel. Kijöttem a házból, és egy elemlámpa kör alakú fényét vettem észre, amint jön befelé a bozótosnál. Sötét ruhában lehetett, mert csak a fényt láttam. Ráordítottam és nem válogattam a szavak között. Megállt, megfordult és nyugodt léptekkel távozott. Kisvártatva beindult egy autó motorja, a hangjából ítélve régi típusú benzines lehetett – mesélte a betörővel való találkozását Bernadett. A környékbeli tanyákat is „meglátogatták”, de tőlük nem vittek el semmit. Nem tudtak.

– Csendes, nyugodt ez a környék, emiatt költöztünk ide. Mikor eljöttünk megnézni a telket, a legkisebb gyerek azt kérdezte: apa, ugye hazajöttünk? Mit lehetett erre mondani, közöltük a tulajjal, hogy megvettük – mondta Hegyi Ferenc, aki szeptember 10-én akkor érkezett a helyszínre, mikorra felesége már elijesztette a behatolót. A fuvarozással foglalkozó férj elárulta: kiváló a kapcsolatuk a közeli, Bács-Kiskun megyei Kömpöc polgárőrségével, rendszeresen járőröznek a környéken és máskor is, ha szóltak nekik, 30 percen belül ott voltak náluk.

– Pár napja is eljöttek, megkérdezték, segíthetnek-e valamiben, míg a csengeleiek a csütörtöki behatolási kísérlet után hétfőn jelentek meg először – jegyezte meg Ferenc.

A legutóbbi csengelei képviselő-testületi ülésen is téma volt a megelőzés, a polgárőri járőrözés sűrítése. Tóth Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta: igyekeznek kapcsolatot teremteni, együttműködést kialakítani a két polgárőrszervezet között.

A kisteleki rendőrök egyébként a napokban elfogták azt a két lajosmizsei férfit, akik több ingatlanba törtek be Kistelek, Balástya és Csengele térségében. A 34 éves L. Mihály és társa, a 30 éves H. Balázs július 30. és augusztus 26. között 8 tanyára ment be és vitt el onnan különböző használati tárgyakat, például járműalkatrészeket, kerti eszközöket, szerszámgépeket, szerszámokat, mikrohullámú sütőt és gázpalackot. Eljárás indult ellenük.

A rendőrök a kutatások során az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták és azokat visszaadták a tulajdonosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában