A helyi látványosságokat mutatják be

2020.09.30. 12:10

Kicserélték Klárafalván a térképes táblát

Munkatársunktól

Az új tábla immár igényes munka, szép kivitelű fotográfiákkal

Fotó: Szabó Imre

Kicserélték Klárafalván azt a rosszul sikerült térképes táblát, ami a község központi részén, a faluház közelében állt. A tájékoztató táblát még július végén, ünnepélyes keretek között helyezték ki; elkészíttetése 200 ezer forintba került, a pénzt a beruházásra az önkormányzat egy nagyobb projekt részeként, pályázaton nyerte.

Az új tábla immár igényes munka, szép kivitelű fotográfiákkal
Fotó: Szabó Imre

Kisebbfajta botrány azért lett belőle, mert a nyomdai kivitelezés hiányosságai miatt a falu szépségeit ábrázoló összes kép homályos, életlen lett, akárcsak a feliratok. A fényképek többek között a községházáról, a helyi templomról, a világháborús emlékműről és más nevezetességekről készültek, eredetileg természetesen kiváló minőségben. A fotókat egyébként ingyen kapta az önkormányzat.

A táblát nem sokkal az avatás után emiatt le is szerelték, és hetekig csak a két tartóoszlopot lehetett látni.

A faluban járva nemrég azt tapasztaltuk, hogy a polgármester, Boros Zsolt ígéretének megfelelően a táblát kicserélték. Az új már hibátlan, a fényképek is élesek rajta – ezeket egyébként már egy másik fotós készítette, nem az, aki az eredetieket. Egyébként azt hallottuk, hogy időközben a fotós és az önkormányzat közti konfliktus is rendeződött.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy az új táblát hol és milyen pénzből készíttették el, a polgármesteri hivatal azonban nem adott róla felvilágosítást. Ez a tábla mindenesetre már alkalmas az erre járók útbaigazítására, és esztétikai kifogást sem lehet emelni ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában