Három napon át tart az akció

2020.09.24. 19:07

Környezettudatosak a mártélyiak, ismét elektronikai hulladékot gyűjtenek – Galéria

A mártélyi tűzoltószertár udvarán három napon át gyűjtik az elektronikai hulladékot, három kategóriában. Szombaton estig fogadják a kiszuperált eszközöket. 

T.Sz.

A mártélyi tűzoltószertár udvarán három napon át gyűjtik az elektronikai hulladékot, három kategóriában.

Fotó: Tábori Szilvia

Lassú ütemben érkezett az elektronikai hulladék a mártélyi tűzoltószertár udvarára, a Kossuth utca felől szeptember 24-én, a gyűjtés első napján. A délután közepére már katonás rendben sorakoztak a három kategóriában elhelyezett, kiszuperált technikai eszközök. A monitorokat, televíziókat, hűtőgépeket és háztartási termékeket szombatig fogadják az önkormányzati szervezésű lomtalanításon.

Nagy András Dániel önkormányzati referens kérdésünkre a helyszínen elmondta: a korábbi gyűjtésen hatalmas, négy konténerre való mennyiséget hordtak össze a lakosok, még a szomszéd településekről is érkezett hulladék. Az első alkalommal rohamszerűen adták le a hosszú évek óta a házak udvarán és garázsában porosodó, működésképtelen technikai eszközöket. Ekkora mennyiségre már nem számítanak, de örömmel látják a tudatosságot, azt, hogy nem a kommunális kukákban, vagy azok mellett látják viszont a kisebb-nagyobb, otthon már feleslegessé vált eszközöket.

A három kategóriában szelektált elektronikai hulladékot, a gyűjtés szombati zárása után, a megbízott cég szállítja el és hasznosítja újra.

A környékről megpakolt kiskocsival érkező villanyszerelő is régóta gyűjtögetett eszközöket hozott leadásra. Mint mondta: mindig sajnálja kidobni az elromlottakat, mert alkatrészként használhatóak, és villanyszerelőként szívesen bütykölget. Ám egy idő után meg kell válni ezektől is. Konyhai kisgépeket, hűtőt hozott és még további apróságokkal tér majd vissza következő nap. Pártolja nagyon az újrahasznosítást, igazán örülne, ha elterjedtebb lenne és a jelenleginél szélesebb körben forgatnák vissza a gyártásba, szervizelésbe az elhasználódott tárgyak még működő alkatrészeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában