Helyi közélet

2020.09.08. 12:26

Visszaléptették a „szakmai ranglétrán” a Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanácsának egyik tagját

Nóvé Ágnest, a Szegedi Törvényszék Szeviép-vezéreket felmentő bírói tanácsának tagját június 2-től határozatlan időre büntetés-végrehajtási bírónak nevezték ki – szútra ki a pestisrácok.hu.

delmagyar.hu

A bírónő „lefokozását” a szeptember 4-én megjelent bírósági közlönyben szúrtuk ki. Taláros testületi informátoraink szerint egyértelműen visszalépés a szakmai ranglétrán, ha egy büntető kollégiumi, ráadásul kiemelt büntető ügyeket tárgyaló bírót büntetés-végrehajtási bírói beosztásba helyeznek át. Ez ugyanis egy adminisztratív munkakör. Nóvé Ágnes ebben a beosztásban vádirattal sem fog találkozni.

Ő a harmadik bíró, akit igencsak komoly szankciók értek a PestiSrácok.hu által kirobbantott bírósági botrány után: először a büntetőkollégium-vezetőhelyettes, Nagy Andrea szignálási jogkörét vonták meg, majd a törvényszék elnöki tisztségére pályázó megbízott elnököt, Tárkány-Szűcs Babettet menesztették. Kovalcsik Éva tanácsvezető bíró június 15-e óta nyugdíjas, már nem bíró. A Szeviép-ügy botrányos másodfokú ítélethirdetése óta, a portálunk által feltárt bírósági összefonódások, nem jelentett összeférhetetlenségek miatt indult OBH-vizsgálat eredményei alapján három bírónak szolgálati bíróság elé kell állnia – olvasható a Pesti Srácok honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában