példaként állítható sok fiatal elé

2020.10.30. 17:45

A Honvédelmért címmel tüntették ki Ruzsa polgármesterét

A honvédelem ügye érdekében végzett munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vehette át Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere.

Arany T. János

Sánta Gizella embersége, erkölcsi tartása példaként állítható sok fiatal elé. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

– A Tartalékosok Klubja keresett meg még 2007-ben, hogy a településre a bajorországi Petersaurachból érkező német tartalékosokat fogadjam és köszöntsem. Az évek alatt a kapcsolatunk barátivá alakult, szeretnek idejárni. 2012-ben a polgármester is ellátogatott hozzánk, majd 2017-ben testvér-települési kapcsolatot létesítettünk, egyre szélesebb körű együttműködés mellett – mesélte Sánta Gizella.

Sánta Gizella embersége, erkölcsi tartása példaként állítható sok fiatal elé. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Ruzsa polgármestere, az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával, a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vehette át Dávid István nyugalmazott tűzoltó alezredestől, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád-Csanád megyei szervezetének elnökétől. A díjra a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Véleményező Munkacsoport támogatásával, a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként terjesztették fel.

Az indoklásban többek között az olvasható, hogy több mint tíz éve idejét, energiáját nem kímélve dolgozik a német-magyar tartalékos kapcsolatokon. Az évenként megrendezésre kerülő partnerségi találkozókon programokat szervez és anyagilag is támogatja a helyi tartalékos szervezetet. Mindezt teszi tisztességgel, becsülettel, az esküjében foglaltaknak megfelelően, a közismerten forráshiányos költségvetés mellett, az egyre nehezebb gazdasági viszonyok között. Állami elismerésben, kitüntetésben eddig még sosem részesült, pedig embersége, erkölcsi tartása példaként állítható sok mai fiatal elé.

– Nem szeretek magamról beszélni és fényezni magamat – jelentette ki a polgármester. – Amikor megtudtam, az első mondatom az volt, hogy én erre nem vagyok méltó, amire azt válaszolták, hogy ezt hadd döntsék el ők. Felemelő pillanat volt az átvétel. Különösen sokat jelentett számomra, hogy itt, Ruzsán vehettem át, azoknak a társaságában, akikkel ezt közösen elértem – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában