így látják ők a világot

2020.10.17. 16:06

Ágotás gyerekek fotóit díjazták – Galéria

Isteni fénykép címmel hirdetett fotópályázatot a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. A legjobb képeket készítő gyerekek a szombati ünnepségen vehették át a nyereményüket, ahol kiállítás is nyílt a fotókból.

Suki Zoltán

Nyolc megyében lehet majd látni az ágotás gyerekek képeit.

Fotó: Frank Yvette

240 pályamunka érkezett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nyáron meghirdetett fotópályázatára – mondta a Délmagyarországnak az október 10-ei eredményhirdetéskor Dlubala Róbert főszervező, a pasztorációs munkacsoport tagja. Hozzátette, hogy az Isteni fénykép című pályázat célja az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra a szépségre, ami körülvesz bennünket.

- A gondoskodásunkban – nevelőszülőknél és lakásotthonokban – élő gyerekek a természet csodáit, az emberi szépséget és hitünk, kultúránk, történelmünk látható jeleit örökítették meg – fogalmazott.

Végül 23 fiatal munkáját díjazták, de egy-egy oklevelet mindegyik induló kap majd.

A munkákat három korcsoportban értékelte a szakmai zsűri: 10-12, 13-15 és 16 -21 év közötti korcsoportokban pályázhattak a gyerekek. A fotópályázat szombati eredményhirdetésén 36 pályamunkát állítottak ki, köztük a 23 díjazottét.

Dlubala Róbert azt is elmondta, hogy a gondozásukban élő gyerekek nagyon tehetségesek, sokszor ő is tanul tőlük.

- A képeket nézve egyértelműen kiderül, hogy a fiatalokon keresztül meg lehet látni a világ szépségeit. Pedig teljesen különböző képek születtek. Volt, aki a testvérét, volta, aki imádkozósáskát vagy éppen egy várat fényképezett le. Mindegyik annyira jó lett, hogy ha nehéz napom van előveszem, és megnézegetem őket – mondta még a főszervező.

A legkisebbek korosztályában a 10 éves Janó Szimonetta lett a győztes.

- Csináltam képet egy csigáról, egy pillangóról a testvéremről és a Vajdahunyad váráról is – mondta a kislány, aki a csigát ábrázoló fotóval vitte el az egyik első díjat. Azt mesélte, hogy a várban kirándulni voltak, akkor készült a fotó, de a csigát és a pillangót már a kertükben fotózta.

A gyerekek korcsoportonként közös kiránduláson is részt vehetnek majd, a képekből összeállított kiállítást pedig az Ágota teljes ellátási területén, mind a nyolc megyében bemutatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában