World Walking Day

2020.10.09. 16:40

Kilométereket gyalogoltak a Bedősök

A. T. J.

Fotó: Arany T. János

Öt osztály, az összes kilencedikes és a szervező, Bánhidy Zoltán osztálya, a 10/B gyülekezett csütörtök kora délután az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola kis kollégiuma előtt. A fiatalok a Világ Gyalogló Napja rendez­vénysorozaton vettek részt. 2020-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdette a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, ami az elnevezésétől eltérően egész októberben tart, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon. A rendezvénysorozat célja a gyaloglás népszerűsítése.

A Bedőben ez csapatépítés is egyben, jó alkalom arra, hogy a kilencedikesek megismerkedjenek egymással és a tanulmányi erdővel. – A lényeg, hogy egy-egy intézményben minél több embert mozgasson meg a kezdeményezés. Helyi látványosságokat, például a Ruzsa-fát is útba ejtjük – mondta a tizedikes Kuncz Salamon.

– Kimozdulunk, a természetet szeretjük, friss a levegő, új dolgokat tanulunk a fákról és az erdőről – sorolta a hartai fiatalember.

A bedősöknek csütörtökön négy állomáson kellett teljesíteniük. A Négyökrű réten elrejtett, leszúrt zászlókat kellett megtalálniuk minél gyorsabban, majd egy zárt területen tájidegen tárgyakat, például műanyag kapszulába rejtett cukrot, aztán úgy kellett elbújniuk, hogy a tanárok ne vegyék észre őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában